Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszország üdvözölte Trumpék kitûnõ döntését

Sümeghi Lóránt

2017.07.20. 20:58

Örömmel üdvözölte, és régóta várt, nagyszerû hírnek nevezte csütörtökön Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsõház külügyi bizottságának elnöke, hogy az Egyesült Államok beszünteti Szíriában a damaszkuszi kormányzat ellen harcoló lázadók támogatását.
MOSZKVA, 20:58

Örömmel üdvözölte, és régóta várt, nagyszerű hírnek nevezte csütörtökön Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke, hogy az Egyesült Államok beszünteti Szíriában a damaszkuszi kormányzat ellen harcoló lázadók támogatását.

Ez a változás mindenképp további új lehetőségeket fog teremteni az orosz-amerikai terrorellenes együttműködésre az országban"

– írta Koszacsov a Facebook-oldalán.

Emlékezetes, a The Washington Post című amerikai napilap szerdán adott hírt arról, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) leállítja az úgynevezett mérsékelt szíriai lázadóknak biztosított kiképzést és fegyverszállítmányokat. Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök július elején találkozott egymással a G20-csoport hamburgi csúcstalálkozóján. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője akkor elmondta:

a két vezető megbeszélésén nem volt szó a szíriai lázadóknak nyújtott amerikai támogatásról."

Mint ismert, a több mint hat éve zajló szíriai polgárháborúban Bassár el-Asszad elnök kormányzatának legfőbb katonai támogatója Oroszország, míg az Egyesült Államok és más regionális hatalmak az Asszad-rezsim megdöntéséért küzdő lázadóknak nyújtanak segítséget. Washington azzal vádolja a damaszkuszi kormányt, hogy több alkalommal emberiesség elleni bűncselekményeket követett el a konfliktus során.

Az Egyesült Államok és Oroszország – attól függetlenül, hogy egymással szemben álló feleket támogat a válságban – abban egyetért, hogy fel kell számolni a Szíriában is aktív Iszlám Állam szélsőséges dzsihadista szervezetet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére