Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Páncélozott járművek érkeztek Haitire az Egyesült Államokból és Kanadából

888

2022.10.16. 17:17

A haiti kormány kérésére az Egyesült Államokból és Kanadából katonai repülőgépeken taktikai- és páncélozottjármű-szállítmányok érkeztek az ország fővárosába, hogy ezzel is támogassák a helyi rendőrséget a fegyveres bandák elleni harcban.

 

Haiti kormánya a múlt héten kért külföldi katonai segítséget, hogy úrrá tudjon lenni az országot megbénító bűnbandákon, tüntetéseken, illetve humanitárius válságon. A 11 milliós Haitin szűkös forrásokkal és állománnyal, mindössze 12 800 fővel rendelkező rendőrség próbálja fenntartani a rendet.

Az amerikai és a kanadai kormány vasárnapi közös közleménye szerint a haiti kormány által vásárolt létfontosságú biztonsági felszerelések, köztük taktikai és páncélozott járművek megérkeztek az ország fővárosába, Port-au-Prince-be. A dokumentum szerint ez a technika segíteni fog a bűnözők elleni küzdelemben, hozzájárul a humanitárius segélyek biztonságos célba juttatásához.

A segélyszállítmányok akadozása megnehezíti a kolera terjedésének megfékezésére irányuló erőfeszítéseket.

Haiti Köztársaság a nyugati félteke legszegényebb állama. Az ország lakosságának mintegy 40 százaléka nem jut állandóan tiszta vízhez.

 

Haiti társadalmi és gazdasági helyzetét súlyosbítja a magas infláció, a nemzeti valuta leértékelődése és az utcai bandák összecsapásai, amelyek több száz ember életét követelték. A bandák azután erősödtek meg, hogy Jovenel Moise elnök merénylet áldozata lett 2021 júliusában. Haiti több térsége már kikerült a központi kormány ellenőrzése alól.

 

Az ENSZ szerint jelenleg 4,9 millió haiti (a lakosság több mint 40 százaléka) szorul humanitárius segítségre.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére