Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Patthelyzet alakulhat ki Finnországban a brutális migránserõszakok miatt

Nagy Gábor

2019.01.12. 17:45

Rendkívüli kormányülést követel Finnországban az egyik kormánypárt, miután több kislányt megerõszakoltak Ouluban.

Rendkívüli kormányülést követel Finnországban a Kék Reform nevű kormánypárt az utóbbi fél évben Oulu városában történt szexuális bűncselekmények miatt, amelyeket kiskorú lányok ellen követtek el gyaníthatóan észak-afrikai és közel-keleti menedékkérők. Sampo Terho pártelnök azt követeli, hogy a kormány rendkívüli ülésén a belügyminisztérium és a közbiztonságért felelős intézmények illetékesei adjanak tájékoztatást a borzasztó esetekről.

A párt továbbá azt követeli, hogy toloncolják ki az országból a szexuális bűncselekményeket elkövető menedékkérőket, s hogy szigorúbb büntetéseket rójanak ki ilyen esetekben.

Ismert, a finn rendőrség több olyan bűncselekmény ügyében nyomoz, melyben tizenöt év alatti lányok ellen követtek el szexuális bűncselekményeket az ország középső részén. Több eset tavaly nyáron történt. Decemberben hét férfit vettek őrizetbe az ügyekkel kapcsolatban, egy férfi pedig elszökött az országból, de Németországban elkapták a hatóságok, így őt is felelősségre tudják vonni. A migránserőszakok egyik áldozata sajnálatos módon elhunyt, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az ellene elkövetett szexuális bűncselekmény miatt távozott el az élők sorából.

Négy migránserőszak viszont a közelmúltban történt Finnországban. A hatóságok közölték, hogy három külföldi származású gyanúsítottat vettek őrizetbe. Az áldozatok kiskorúak, 12 és 15 év körüliek. A "külföldiek" a közösségi médiában vették fel a kapcsolatot a lányokkal, azt ígérték nekik, hogy cigarettát, alkoholt kapnak, ha találkoznak velük.

Bár a finn kormányfő, Juha Sipila pénteki közleményében elítélte a bűncselekményeket, ne feledkezzünk el arról a megszólalásáról, melyben arra kér: ne gyűlöljük azért a migránsokat, mert néha megerőszakolnak egy kislányt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére