Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Peking: Az újabb amerikai szankciók ártanak a kínai-amerikai kapcsolatoknak

888.hu / MTI

2022.12.12. 14:40

Törvénytelennek nevezte hétfőn a kínai külügyminisztérium az Egyesült Államok szankcióit, melyeket két magas rangú kínai tisztségviselőre vetett ki a tibeti jogsértések miatt. A tárca szerint az intézkedések ártanak a kínai-amerikai kapcsolatoknak.

 

A szankciók súlyosan beavatkoznak Kína belügyeibe és megsértik a nemzetközi kapcsolatok alapvető szabályait is – szögezte le Vang Ven-bin kínai külügyi szóvivő, aki felszólította Washingtont, vonja vissza a szankciókat.

Aláhúzta: Kína meg fogja védeni törvényes jogait.

 

Az Egyesült Államoknak nincs joga minduntalan szankciókkal sújtania más országokat, és nem viselkedhet a világ csendőreként.”

– fogalmazott.

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken jelentette be, hogy szankciókkal sújtja Vu Jing-csiét, aki 2016 és 2021 között töltötte be a Kínai Kommunista Párt tibeti vezetői tisztségét, valamint Csang Hong-pót, a térség magas rangú biztonsági tisztségviselőjét.

Kína 1951-ben annektálta Tibetet azzal az indokkal, hogy térség évszázadok óta Kína része. Ezt követően nyílt felkelés tört ki a kínai uralom ellen. Bár a lázadást elfojtották, a régió ma is az egyik legnehezebben elérhető és legérzékenyebb terület az országban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére