Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Perrel dõl el, hogy megszületett-e az elsõ gyerek, akit az apja hozott a világra

888.hu

2018.06.09. 13:30

Folytatódik a transzgender lobbi harca a józan ész és a természet ellen. Egy új családmodell megszületésének és a történelem egyik legfurcsább perének lehetünk tanúi.
LONDON, 13:30

Egy transznemű férfi (értsd: férfivé vált nő) azért harcol, hogy az általa megszült gyermek apjának ismerjék el a születési anyakönyvi kivonatban. A balliberális lapok mindezt "történelmi jelentőségű emberi jogi csatának" minősítik.

Egy csapatnyi jogász dolgozik annak a "férfinak" az ügyén, aki méhen belüli megtermékenyítéssel képessé vált arra, hogy teherbe essen, azonban törvényesen férfivé vált a szülés után – vagyis a nemváltó műtétek és a hormonkezelés miatt, valamint amiatt, hogy 2 évig férfiként élt, a személyes adatai alapján férfinak számít.

A történetünk főszereplője ezért szeretné, ha a gyermek apjaként kerülne be a születési anyakönyvi kivonatba. Azonban a jelenlegi szabályok szerint mindez nem lehetséges, mivel a gyermek világra hozóját csakis és kizárólag az anyjaként lehet megnevezni a hivatalos dokumentumban – adta hírül az Independent.

A sajtóhírekben meg nem nevezett személy azért fordult a bírósághoz, mert a hivatalban arra kényszerítették, hogy anyaként regisztrálja adatait, ám ezt a férfivé vált nő emberi jogai megsértéseként, valamint magánéletének és családi életének megsértéseként értelmezte.

A pert indító transznemű személy úgy nyilatkozott, hogy a hivatalos eljárás – az anyakönyvi kivonat létrehozása – során beleavatkoztak az életébe, ami különösen a közelmúltbeli társadalmi változások fényében visszatetsző. (Ezzel arra utalt, hogy Nagy-Britanniában mindinkább előretör a transzlobbi, amely agyament szabályok egész sorát kényszeríti rá a többségi társadalomra.)

A bíróság előtt előzetes meghallgatással kezdődött az ügy, amelyben az alperes az Anglia és Wales Népességnyilvántartó Főigazgatósága (The Registrar General for England and Wales).

A jogászok szerint, ha a transznemű férfi nyer, akkor az precedenst teremt és változtatni kell a fennálló törvényeken is. A brit közéletet ismerve minderre reális esély kínálkozik.

A bíróság várhatóan szeptemberben dönthet az ügyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére