Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pokolgéppel próbálták felrobbantani Putyin Raszputyinját, Alekszandr Dugint

888.hu

2022.08.21. 12:30

A szélsőséges ideológus, Alekszandr Dugin többször hangoztatott nézete szerint Moszkvának kell uralnia minden Vlagyivosztoktól Dublinig.

 

Autóba rejtett bomba robbant Moszkva szélénél, a pokolgéppel valószínűleg Alekszandr Dugint próbálhatták megölni.

Dugin egy szélsőséges, orosz ultranacionalista, akit Vlagyimir Putyin személyes tanácsadójának tartanak. Vannak, akik Putyin Raszputyinjaként tartják számon az ideológust – írja a The Sun.

 

Dugin és lánya, Darja Dugin, Peter Lundstrem hegedűművész meghívására vettek részt egy zenei fesztiválon Moszkva szélén. Szemtanúk szerint a koncert végeztével együtt indultak el a helyszínről, ám Alekszandr az utolsó pillanatban nem szállt be a lánya mellé egy Toyota Land Cruiser autóba, hanem egy másik kocsival indult el. Ezt követően a Toyota felrobbant, feltételezhetően egy elrejtett pokolgép miatt. Darja azonnal meghalt – közölte az orosz nyomozóhatóság.

Alekszandr Dugin ideológus többször is hangoztatta, hogy

 

Oroszországnak be kell kebeleznie Ukrajnát és minden más orosz nyelvű területet.

 

A 30 éves Darja Dugin az orosz állami média szerint általában egyetértett apja nézeteivel, de tőle független szakértőként, kommentátorként szerepelt többször a Cargrad nacionalista tévében, és nyilatkozataival támogatta Oroszország ukrajnai háborúját – írta a Reuters hírügynökség.

Az ukrajnai háború miatt Oroszországra kivetett amerikai szankciók listáján Alekszandr Dugin is szerepel mint büntetendő személy. Dugin szélsőséges nézeteinek hangoztatásával vált közszereplővé. A United World International Putyin-párti kiadvány szerkesztője, illetve az orosz médiában sokszor politikai elemzőként jelenik meg.

 

Duginnak hivatalosan nincsen semmilyen tisztsége az orosz kormányban, de nagyon közeli barátja és tanácsadója Vlagyimir Putyinnak. 1993-ban társalapítója volt a Nemzeti Bolsevik Pártnak. Írásai állítólag kötelező olvasmánynak számítanak az orosz katonák számára. Munkáiban legtöbbször azt hangoztatja, hogy Moszkvának joga van egész Európa és Ázsia felett uralkodni, egy írásában azt taglalta, hogy

 

Oroszországnak kell irányítani mindent Vlagyivosztoktól egészen Dublinig.

 

Később készült tévéfelvételeken látszik, amint nyomozók a helyszínen összeszedik a gépkocsi maradványait. Egyelőre nem tudni, hogy ki követte el a merényletet, aminek több mint valószínű, hogy Alekszandr volt a célpontja. A nyomozók közölték, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére