Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Prága szerint napokon belül helyreállhat az orosz kőolajszállítás a Barátság-vezetéken

888.hu, MTI

2022.08.09. 19:20

Napokon belül helyreállhat az orosz kőolajszállítás a Barátság-vezetéken – fogalmazott a csehországi kőolaj-vezetéket üzemeltető MERO cseh cég keddi közleményében, anélkül, hogy további részleteket közölt volna.

 

A cseh cégnek augusztus második feléig elégséges működési tartaléka van, hogy áthidalja az orosz kőolajellátás kiesését, és a prágai kormány jelenleg nem tervezi, hogy a cseh stratégiai kőolaj-tartalékhoz nyúljon – jelentette be Jozef Síkela cseh ipari miniszter kedden.
„A következő napok majd megmutatják, hogy ez az Oroszország által indított energiaháború további eszkalációja vagy csak a kifizetéssel kapcsolatos technikai kérdés” az ukrajnai tranzitdíjak miatt – írta a cseh tárcavezető hivatalos Twitter-oldalán.

A szlovákiai kőolaj-vezetéket üzemeltető Transpetrol és a Slovnaft kőolaj-finomító vállalat kedden szintén megerősítette, hogy leállt a kőolajszállítás a Barátság-vezeték déli ágán. Szlovákia szinte kizárólag ezen a hálózaton keresztül jut kőolajhoz.

A MOL tulajdonában lévő Slovnaft hangsúlyozta, hogy gyártási kapacitását nem érinti a leállás.

Anton Molnar, a Slovnaft szóvivője bejelentette, hogy a szlovák cég és a magyar anyavállalata Oroszországgal és Ukrajnával egyeztet arról, hogy a magyar vagy a szlovák vállalat kifizeti az ukrajnai tranzitdíjat.

Richard Sulík szlovák miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy Szlovákiának 120 napra elegendő stratégiai kőolajkészlete van.
A kőolajellátás a Barátság-vezeték északi ágán, amely Fehéroroszországon, Lengyelországon és Németországon keresztül fut, akadálytalanul működik – jelentette be a Transznyeft orosz üzemeltető cég kedden.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére