Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin mozgósít, nukleáris lépéssel fenyegetőzik

888.hu

2022.09.21. 10:37

„Oroszország és népünk védelmére minden rendelkezésünkre álló eszközt felhasználunk” – mondta az orosz elnök, majd hozzátette: Ez nem blöff.

 

Vladimir Putyin ezt egy nappal azután jelentette be televíziós beszédében, hogy négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió a szeptember 23. és 27. közötti időszakra népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról.

Az orosz elnök közölte, hogy Oroszország el fogja fogadni a régiók lakosságának döntését, és biztosítani fogja a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságban, valamint a teljes vagy részleges megszállás alá került Herszon és Zaporizzsja megyében a referendum lebonyolításának biztonságos feltételeit.

A Putyin által aláírt, a Kreml honlapján közzétett, szerdától hatályos rendelet értelmében a hadkötelezettség alá csak a tartalékban lévő állampolgárokat vonják be, akik az ukrajnai háború tapasztalatainak figyelembevételével további kiképzésben részesülnek, és a „különleges hadműveletben” részt vevő szerződéses katonákkal azonos javadalmazásban részesülnek.

A régiók vezetői utasítást kaptak, hogy a mozgósítás során biztosítsák a sorozást. Az egyes régiókra vonatkozó sorkötelezettség időzítését és mértékét a védelmi minisztérium határozza meg.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy

 

Oroszország területi épségének védelme érdekében minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni.

 

Azt állította, hogy a Nyugat szét akarja rombolni Oroszországot.

Válaszul Oroszország szerdán 300 ezer tartalékos azonnali részleges mozgósítását jelentette be, és atomfegyverek bevetésével fenyegetőzött az Ukrajna elleni háborúban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére