Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin új parancsnoka annyira könyörtelen, hogy elnevezték „Armageddon tábornoknak”

888.hu

2022.10.13. 12:30

Nagy feladatok várnak rá.

 

Az elmúlt hetekben Vlagyimir Putyin elnök leváltotta két magas rangú katonai parancsnokát, és Szergej Szurovikin tábornokot nevezte ki az ukrajnai háború következő szakaszának vezetésére, amely a Kercsi-híd elleni bombázásra adott válaszként hétfőn több mint egy tucat városra mért légicsapások jelentős fokozásával kezdődött.

Nyugati szakértők és újságírók széles körben úgy tekintik Szurovikin tábornok kinevezését, mint egy új, brutálisabb offenzíva részét, amely a múlt hónapban kiadott részleges mozgósítási parancs nyomán következik be, amelynek keretében mintegy 300 ezer tartalékost hívtak be a „különleges hadművelet” támogatására. Szurovikin tábornok korábban a légierő vezetője volt.

A mainstream sajtóban már „Armageddon tábornok”-ként emlegették, mivel úgy hírlik, elég „kegyetlen”. Az oroszországi média „legendás” parancsnokként és az ország „legképzettebb” tábornokaként üdvözölte.

 

Szurovkinra óriási nyomás nehezedik, hogy Putyin kulcsfontosságú célkitűzéseit megvalósítsa, még akkor is, amikor a Kijevet támogató NATO-tagok fokozzák saját hírszerzési és fegyverutánpótlási erőfeszítéseiket.

Ezen a héten a brit hírszerzés kiadott egy értékelést, amely szerint Szurovkin „valószínűleg egy egyre inkább frakcióba tömörülő orosz védelmi minisztériummal kell majd megküzdenie, amely nem rendelkezik elegendő erőforrással ahhoz, hogy elérje a Kreml ukrajnai céljait”.

 

A jelentés továbbá azt találgatja, hogy „a kinevezéssel a Kreml a nacionalisták kritikája ellen is igyekszik fellépni, akik azzal vádolják a hadsereget, hogy rosszul irányította az ukrajnai háborút, és hogy nem alkalmazott kemény taktikát, annak érdekében, hogy megpróbálja behódolásra kényszeríteni a kijevi kormányt”. E „keményebb taktikák” némelyikét a hétfőtől keddig tartó nagyszabású bombázási hullámok mutatták be az ukrán nagyvárosok ellen, különösen az energetikai infrastruktúrára összpontosítva.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére