Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Radikális iszlamista párt alakult Svédországban

Bokor Gábor

2019.09.23. 11:18

Ez pedig nem jelent túl sok jót.

Vasárnap tartotta alakító gyűlését a Partiet Nyans, azaz az Árnyalat Párt, mely egy radikális iszlamista tömörülés a skandináv államban, melynek célja a muszlim lakosság előtérbe helyezése. A programjaik között szerepel, hogy az iszlamofóbiát bűncselekménynek nyilvánítsák, valamint hogy a svéd alkotmányban kisebbségi státusza legyen a muszlimoknak.

Ez az ország második iszlamista pártja, az elsőt napokkal ezelőtt jegyezték be a svéd hatóságok, annak Jászín a neve. A párt nevét a Korán egy részéből, a 36. szúrából kölcsönözte, amely többször is figyelmeztet arra, mivel jár az, ha valaki nem Mohamed prófétát követi. Az északi ország állampolgárainak nyolc százaléka vallja magát muszlimnak, azonban szakértők szerint húsz éven belül kisebbségbe fognak kerülni azok, akik nem bevándorló szülők gyermekei. A svéd muszlimok 52 százaléka szerint a saría törvénykezés a svéd törvények felett áll.

Már most gondok akadtak a svéd muszlim párttal

STOCKHOLM, 11:28 Minő meglepetés: radikális iszlamisták akarták a pártban átvenni az uralmat. A közelmúltban már beszámoltunk arról, hogy a liberalizmus fellegvárának, Svédországnak politikai palettáján feltűnt az ország első muszlim pártja, a Jászín. A párt kicsivel több mint egy hete jelentette be, hogy jelölteket indít a 2018-ban esedékes svéd választásokon, és ehhez kérvényezte is a svéd [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére