Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rasszizmus vádja miatt távolították el posztjáról a WHO nyugat-csendes-óceáni igazgatóját

888.hu

2022.08.30. 12:50

Kaszai Takesit, a WHO nyugat-csendes-óceáni igazgatóját a szervezet több dolgozója is rasszizmussal vádolta meg – derül ki az AP amerikai hírügynökség birtokába került belső levelezésből.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyugat-csendes-óceáni igazgatóját hónapokkal azután távolították el posztjáról, hogy az AP amerikai hírügynökség kiderítette, hogy a szervezet több tucat munkatársa tett bejelentést ellene etikátlan, abuzív és rasszista megnyilvánulásai miatt.

A WHO közleményében tudatta, hogy nem tudni, Kaszai Takesi meddig lesz távol hivatalától.

 

Ez az első alkalom, hogy ilyen magas beosztású tisztviselőt távolítanak el posztjáról.

 

Kaszai nem reagált a megkeresésekre, korábban azonban tagadta, hogy rasszista megjegyzést tett volna.

A hírügynökség januárban számolt be arról, hogy a WHO mintegy 30 dolgozója tett bejelentést arra panaszkodva, hogy Kaszai vezetése alatt mérgező légkör alakult ki a hivatalban, és a japán egészségügyi szakember rasszista megjegyzéseket tett a munkatársainak, miután elmondta, a koronavírus térségbeli terjedése annak tudható be, hogy bizonyos országokban „nincs meg a kellő képesség, mert kulturálisan, fajilag, gazdaságilag és társadalmilag alacsonyabb rendűek”.

A WHO több munkatársa szerint

 

Kaszai bizalmas információkat osztott meg a vakcinákról, hogy hazájának, Japánnak segítsen politikai előnyhöz jutnia.

 

Beosztottai szerint az emiatt indított vizsgálatot is megpróbálta manipulálni. Az AP forrásai szerint Kaszait azt követően szabadságolták határozatlan időre, hogy a vizsgálat során a vádak egy része igazolást nyert.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére