Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rejtélyes fegyverszállítmányok indulnak Horvátországból

Nagy Gábor

2017.10.04. 22:28

A Balkan Insight nevû hírportál szerint a Pentagon a Krk szigeti Rijeka nevû repülõteret használja bázisként ahhoz, hogy fegyvereket és lõszereket szállítson a Közel-Keletre.
ZÁGRÁB, 22:28

A Balkan Insight nevű hírportál szerint a Pentagon a Krk szigeti Rijeka nevű repülőteret használja bázisként ahhoz, hogy fegyvereket és lőszereket szállítson a Közel-Keletre.

Lawrence Marzouk, a BIRN nevű regionális tudósítói hálózat egyik oknyomozó újságírója az N1 horvát hírcsatornának adott interjújában elmondta: tudomásukra jutott, hogy Horvátország fontos logisztikai központjává vált a fegyverek és a lőszerek Közel-Keletre szállításának.

Korábban ez a központ Németország volt, de mivel nagy valószínűséggel a szíriai felkelőknek is jutott a fegyverszállítmányokból, ez érzékenyen érintette Berlint, ezért a Pentagonnak új helyszínt kellett keresnie.

Április óta tíz szállítmány "utazott" a katari amerikai Al Udeid bázis és a krki légibázis között, az utolsó teherszállító repülőgép szeptember 25-én hagyta el Krk szigetét – állítja a szerző.

Horvát újságírói kérdésre válaszolva Damir Krsticevic védelmi miniszter nem cáfolta, hogy a Pentagon használja a Krk szigeti légibázist, ugyanakkor arról, hogy milyen rakományt szállít és hova, nem mondott konkrétumot.

Ivica Nekic, a horvát fegyverexporttal és importtal megbízott ügynökség elnöke cáfolta, hogy Szíriába is kerülne a szállítmányból.

Nemcsak az amerikaiak, hanem az összes NATO-partnerünk és azok az országok is, amelyek nincsenek ebben a szövetségben, szállítanak Horvátországon keresztül, és ez korábban is így volt"

– mondta. Szavai szerint minden törvényesen történik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére