Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rohamosan növekszik a fogvatartottak száma Franciaországban

888.hu

2022.11.02. 14:00

A francia börtönökben a fogvatartottak száma idén októberben rekordot döntött: 72 350 ember van jelenleg rács mögött.

 

A börtönök lakóinak száma a koronavírus-járvány berobbanását követően ugrott meg jelentősen, mintegy 24,5 százalékkal az elmúlt több mint két év alatt.

A Le Monde francia lap szerint csak idén szeptemberben 681 fővel nőtt a fogvatartottak száma, októberben pedig hetente mintegy 200 új rab érkezett a francia börtönrendszerbe.

Több börtönben is előfordult az, hogy a rabok a padlón feküdtek matracon, mivel nem volt elég ágy. A francia igazságügyi minisztérium közlése szerint a 72 350 elítéltnek csupán 41 százalékának van saját cellája.

Még 2017-ben indított programot további 15 000 börtönférőhely felépítésére országszerte a francia kormány, de a munkálatok várhatóan legalább 2027-ig nem fognak befejeződni, és várhatóan csak 2500 férőhely készül el jövőre.

Az elmúlt években Franciaországban megugrott a súlyos bűncselekmények száma, leginkább a gyilkosságoké, melyekért hosszú börtönbüntetések járnak.

Egy tavaly februári jelentésből kiderült, hogy alig húsz év alatt megduplázódott a francia gyilkossági ráta.

A migráció a bűnözésben is szerepet játszik: Emmanuel Macron francia elnök éppen a múlt héten ismerte el, hogy a Párizsban zajló bűnözésnek legalább fele az illegális bevándorlóknak tulajdonítható.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére