Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Római kori mûemléket rombolt le az Iszlám Állam

888.hu

2017.01.20. 14:28

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei a közép-szíriai Palmürában lerombolták a római kori amfiteátrum egy részét és megsemmisítettek a híres római négyeskaput, a Tetrapülont - közölte pénteken a helyi sajtó.
PALMÜREA, 14:28

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyveresei a közép-szíriai Palmürában lerombolták a római kori amfiteátrum egy részét és megsemmisítettek a híres római négyeskaput, a Tetrapülont – jegyzi meg az MTI

A SANA állami hírügynökség jelentése szerint a harcosok megsemmisítették a II. századi amfiteátrum homlokzatát, valamint a híres kocka alakú oszlopos négyeskaput, a Tetrapülont. A hírügynökség nem szolgált további részletekkel, illetve azt sem közölte, hogy a rombolás mikor történt.

Az American School of Oriental Research (ASOR) nevű, régészeti kutatásokat támogató amerikai szervezet által közölt felvételeken jelentős mértékű rombolás látszik a Tetrapülonon és a római színházon. Az ASOR szerint ezt az ISIS követte el szándékosan.

Mamún Abdel-Karim szíriai örökségvédelmi miniszter azt mondta, hogy a Tetrapülon 16 oszlopából csupán két oszloppár áll a helyén, a többi kidöntötték. Az ASOR szerint megsérült a római körszínház színpadja mögötti oszlopsor is megrongálódott.

Szándékosan semmisítették meg a történelmet 

Szergej Rudszkoj altábornagy, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője szerdán Moszkvában arról számolt be, hogy az Iszlám Állam nagy mennyiségű robbanószerrel felszerelkezett fegyvereseket dobott át Palmüra térségébe, hogy megsemmisítsék a városban lévő műemlékegyüttest.

Szerdán a terroristák embereket végeztek ki az amfiteátrumban, a foglyok némelyikét agyonlőtték, másokat lefejeztek. Ezzel egy időben Aleppó tartomány nyugati részén légicsapásokban meghalt a Fatah as-Sám dzsihadista szervezet mintegy negyven harcosa – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A londoni székhelyű emigráns szervezet szerint ugyanakkor nem világos, hogy orosz vagy amerikai harci gépek hajtottak végre támadást a térségben.

Az Iszlám Állam harcosai tavaly decemberben foglalták vissza Palmürát, kilenc hónappal azt követően, hogy a damaszkuszi rezsim erői orosz segítséggel kiűzték őket onnan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére