Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini a Sea Watchnak: ha kell, felsorakoztatjuk a nemzetbiztonsági erőket

Zelenka Dóra

2019.06.26. 17:28

A nyílt tengeren töltött tizennégy nap várakozás után a Sea Watch 3 nevű hajó, fedélzetén 43 migránssal olasz vizekre lépett.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter leszögezte, hogy nem engedélyezi a hajó kikötését a dél-olaszországi Lampedusa szigetén.

A hajó kapitánya, Carola Rackete közösségi oldalán jelentette be, hogy a hajóval olasz vizekre lép, vagyis megszegi az olasz hatóságok által elrendelt tiltást, amelynek értelmében június 12. óta nem léphetett az Olaszországhoz tartozó tengerekre.

A kapitány hangsúlyozta, hogy a fedélzeten levő migránsok állapota szükségessé teszi a minél előbbi partra érést. A hajó péntek kora délután lépett olasz vizekre, és Lampedusa szigete felé tart. Az olasz pénzügyőrség és parti őrség azonnali megállásra szólította fel a Sea Watch 3 nevű hajót. Matteo Salvini olasz belügyminiszter szintén közösségi oldalán jelentette be, hogy továbbra sem engedélyezi a hajó kikötését Olaszországban.

A Sea Watch legénysége 14 napja törvénytelen magatartást tanúsít, embereket ejtett túszul undorító politikai célokból. Nem érdekli őket az emberek mentése, 14 nap alatt már megtették volna oda-vissza az utat Hollandiáig

– mondta Matteo Salvini. Hozzátette, hogy a német civil szervezet holland felségjelzésű hajóját se Hollandia, se Németország nem fogadta be.

Elég volt. Ha Európában maradt valakinek egy csekély méltósága, tegyen valamit, máskülönben Olaszország mond nemet, és ha kell, felsorakoztatjuk a nemzetbiztonsági erőket

– fejtette ki az olasz belügyminiszter. Matteo Salvini hozzátette, a hajó kapitánya a migránsok bőrén „piszkos politikai játékot” folytat.

Az új olaszországi migrációs intézkedések értelmében ha a Sea Watch 3 hajó megérkezik Lampedusára, a hatóságok lefoglalják, és 50 ezer eurós bírságot vethetnek ki rá.

Korábban Matteo Salvini Hollandia fellépését szorgalmazta a migránsok befogadására. A Sea Watch az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, amely nem kötelezte Olaszországot a migránsok befogadására, hanem csak a bajba jutott személyek segítésére. Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a hajó elsüllyesztését sürgette. Az olasz balközép ellenzék politikusai elindultak Lampedusa szigetére a Sea Watch 3 fogadására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére