Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: nem engedek be senkit Olaszországba

Horváth Tamás

2019.01.09. 22:18

Az olasz belügyminiszter kijelentése miatt nézeteltérés alakult ki közte és a miniszterelnök között.

Matteo Salvini a mai napon annak ellenére mondott nemet a Máltán partot ért menedékkérők befogadására, hogy Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a nők és gyerekek esetében jóváhagyását adta ehhez.

Az MTI olasz sajtóértesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy Giuseppe Conte még késő este egyeztet a Varsóból hazatérő belügyminiszterrel.

Salvini a lengyelországi látogatása során értesült Joseph Muscat máltai miniszterelnök bejelentéséről, miszerint engedélyezi a partoknál veszteglő két német civil szervezet működtette mentőhajó kikötését, miután több európai tagállammal megállapodást kötöttek a fedélzetükön tartózkodó 49 fő, és további 249, a Földközi-tengerből korábban kimentett és Máltára szállított migráns ügyében.

Hatvan bevándorlót fogad be Németország a Málta partjainál veszteglő migránshajóról

Az aktusra a szigetországgal kötött megállapodás értelmében kerül sor.

Szétosztásukban Németország, Franciaország, Portugália, Írország, Románia, Luxemburg, Hollandia és Olaszország vesz részt.

Nem engedek be senkit. Nem számít, hogy nyolc vagy nyolcvannyolc migránsról van szó, senkinek a belépését nem engedélyezem Olaszországba"

˜– jelentette ki Matteo Salvini az őt kísérő olasz újságíróknak.

Hangsúlyozta, az embercsempészeknek és a „civil” szervezeteknek való engedés újraindítja a Líbiából megfékezett migrációs áradatot.

Az olasz miniszterelnöknek először velem kellett volna egyeztetnie”

– húzta alá a jobboldali politikus.

Giuseppe Conte korábbi bejelentése szerint Olaszország 15 főt kész befogadni, kizárólag nőket és gyerekeket. Elmondása szerint rendkívüli helyzetről van szó, amelyben engedni kell a szigorú migrációs politikából.

Ha Salvini nem engedi az olasz kikötőkbe a menedékkérőket, repülővel megyek értük"

– tette hozzá Conte.

Giancarlo Giorgetti, a római miniszterenökségi hivatalt vezető államtitkár úgy nyilatkozott, a Giuseppe Conte és Matteo Salvini közötti ellentét miatt nem fenyeget kormányválság Rómában, azt azonban elismerte, hogy "feszült" a politikai helyzet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére