Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: Olaszországban januárban több mint háromezer migráns érkezett

888.hu

2022.02.10. 21:20

A Matteo Salvini vezette, jobboldali Liga csütörtökön közleményt adott ki, mely szerint „túl sok problémát” jelent Olaszországban a migránsok robbanásszerű érkezése, a hiányos kitoloncolási politika, valamint a balkáni útvonalon található szlovén-olasz határszakasz nem megfelelő ellenőrzése.

 

A Liga úgy látja, jelentősen emelkedett az emberekkel teli hajók kikötése, miután idén januárban több mint háromezren érkeztek, a tavalyi ezerhez, valamint a két évvel ezelőtti – Matteo Salvini belügyminisztersége alatti – kétszázhoz képest.

A közlemény kiemelte, a „probléma nem az érkezésekre korlátozódik, hanem a kiutasításokra, amelyek száma egyre kevesebb”.

A jobboldali kormánypárt Milánó egyik migránstáborát hozta fel példaként, hangsúlyozva, hogy a központban tartózkodó bevándorlók megtagadják a Covid-19-tesztek végrehajtását, mivel teszt nélkül meg tudják akadályozni kitoloncolásukat az ország területéről.

A Liga szerint az a tény, hogy a korábbi római kormány a kiutasításra ítélt migránsok feltartóztatási idejét felére csökkentette, nem születtek kitoloncolási megállapodások a származási országokkal, az önkéntes és támogatott hazatérések „lenullázódtak”, valamint hiányzik egy központi kitoloncolási politika az Európai Unióban, Olaszországban is „szertefoszlatta bármilyen kiutasítási politika gyakorlatát”.

A közlemény hozzátette, hogy a kiutasítás a balkáni útvonalon érkezők esetében sem működik, annak ellenére, hogy azt Olaszország és Szlovénia között 1996 óta megállapodás szabályozza.

Az Afrika szarvának nevezett térségből felerősödő migrációs áramlatra figyelmeztetett a római parlament nemzetbiztonsági bizottsága (Copasir) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében. Titkosszolgálati információk szerint az egész kelet-afrikai térség instabilitása „végletes” méreteket öltött, amit az Etiópiában dúló polgárháború és a nemzetiségi csoportok közötti véres konfliktusok tovább súlyosbíthatnak a menekültek és migránsok számának emelkedésével, elsősorban az egykori gyarmatosító Olaszország irányába.

A szicíliai Agrigento rendőrsége bejelentette, hogy Lampedusa migránstáborában őrizetbe vettek hat egyiptomi férfit.

Január 20-án kötöttek ki a szigeten: emberkereskedelem, valamint gyilkosság címén indult velük szemben vizsgálat. A 32 és 40 év közötti férfiak egy hetvenfős csoportot, többségében bangladesieket szállítottak hajóval Líbiából Lampedusáig. A tízméteres hajóra bezsúfolták az embereket: egyikük, akit a motorházba szorítottak be, rosszul lett, de segítése helyett ütlegelték, amibe belehalt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére