Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini ugyanazért jelentette fel az olasz belügyminisztert, amiért őt is feljelentették korábban

Pörge Béla

2020.01.29. 10:00

Matteo Salvini túszejtés vádjával feljelentést tett Giuseppe Conte miniszterelnök és Luciana Lamorgése belügyminiszter ellen.

Salvini a Twitteren jelentette be, hogy „túszejtésért” feljelenti Giuseppe Conte kormányfőt és a Luciana Lamorgése belügyminisztert, mivel négy napig nem engedélyezték az Ocean Viking kikötését.

A migránshajó – fedélzetén 403 emberrel – kedden a dél-olaszországi Tarantóban kapott kikötési engedélyt. A migránscsoportot, amelyben 149 gyerek és fiatalkorú van, különböző hajókról és csónakokról vették fedélzetre Líbia vizein. Egy égési sérült nőt és három gyerekét korábban Málta szigetére vitték az Ocean Vikingről. A hajó négy napon át várt a kikötési engedélyre az Olaszország fennhatósága alatt lévő tengeri övezetben.

Salvini a feljelentésével arra utalt, hogy ellene az olasz ügyészség korábban éppen azért indított eljárást, mert öt napig nem engedte kikötni tavaly nyáron a Gregoretti katonai hajót, fedélzetén 131 migránssal. Salvinivel szemben „túszejtés”, vagyis a migránsok személyi szabadságának korlátozása, hivatali hatalommal való visszaélés és nemzetközi konvenciók megsértése miatt indult vizsgálat. Salvini most emlékeztet arra, hogy az Ocean Viking fedélzetén lévő migránsok is öt napig voltak kénytelenek várakozni a tengeren.

A felsőház februárban szavaz Matteo Salvini mentelmi jogának megvonásáról.

A munkanélküliséggel, környezetszennyezéssel, mezőgazdasági lemaradással küszködő Puglia tartományra a kormány csak akkor gondol, amikor migránsokat kell partra tenni?

– kérdezte Matteo Salvini, majd hozzátette:

meglátjuk, hogy csak Salvinit lehet-e bűnözőnek nevezni, vagy a törvény mindenki számára egyenlő.

Matteo Salvini megjegyezte, a kormány megvárta a vasárnapi tartományi választások befejeződését a migránshajók kikötésének újraindítására. Az Alan Kurdi – a német Sea-Eye hajója – 77 személlyel a fedélzetén a szicíliai Siracusánál várakozik kikötésre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére