Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Scholz és Macron kereskedelmi megtorlással fenyegeti Joe Bident

888.hu

2022.10.28. 16:20

Nocsak.

 

Miután nyilvánosan összevesztek, Olaf Scholz és Emmanuel Macron találtak valamit, amiben mégis egyetértenek.

A német kancellár és a francia elnök szerdán Párizsban egy ebéd során közel három és fél órás megbeszélésen vitatták meg aggodalmaikat.

A megbeszéléseiket ismerő személyek szerint egyetértettek abban, hogy a közelmúltbeli amerikai támogatási tervek piactorzító intézkedéseket jelentenek, amelyek célja, hogy

meggyőzzék a vállalatokat arról, hogy termelésüket az Egyesült Államokba helyezzék át.

Ezt a problémát pedig az Európai Uniónak kell megoldania.

Mindkét vezető egyetértett abban, hogy

az EU nem maradhat tétlen,

ha Washington a jelenlegi formájában folytatja az inflációcsökkentő törvényt, amely adócsökkentést és energiakedvezményeket kínál az amerikai földön beruházó vállalatoknak.

A nemrégiben aláírt amerikai jogszabály konkrétan arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy vegyenek amerikait, amikor elektromos járművet választanak.

 

Döntő fontosságú, hogy Berlin valóban támogatja a francia törekvéseket. A kancellár gondolkodását ismerő személyek szerint Scholz egyetért azzal, hogy az EU-nak az amerikai rendszerhez hasonló ellenintézkedéseket kell bevezetnie, ha Washington nem hajlandó foglalkozni a Berlin és Párizs által megfogalmazott kulcsfontosságú aggályokkal.

A hónap elején Scholz nyilvánosan azt mondta, hogy Európának „nagyon alaposan” meg kell majd vitatnia az inflációcsökkentő törvényt az Egyesült Államokkal.

 

Mielőtt azonban elővennék a nagyágyúkat, Scholz és Macron megpróbálnak tárgyalni Washingtonnal. Ezt egy új „EU és az Egyesült Államok közötti munkacsoporton” keresztül szeretnék elérni, amelyet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Mike Pyle amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettes keddi találkozóján hoztak létre.

Az uniós és amerikai tisztviselőkből álló munkacsoport a jövő hét vége felé videokonferencián keresztül fog találkozni.

Mindezek mellett az uniós kereskedelmi miniszterek jövő hétfőn Prágában informális találkozóra gyűlnek össze, amelyen Katherine Tai, az Egyesült Államok kereskedelmi megbízottja is részt kíván venni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére