Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Scholz szerint nem valószínű, de azért előfordulhatnak áramszünetek Németországban

888.hu

2022.09.05. 16:00

Még több szankcióra lenne szükség.

 

Olaf Scholz német kancellár azt mondja,

az ellenzék által felvetett aggodalmak ellenére nem számít áramkimaradásokra ezen a télen, de nem zárja ki teljesen az ilyen forgatókönyveket.

 

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy erre ne kerüljön sor.”
mondta Scholz a ZDF-nek adott vasárnapi interjújában, kommentálva annak lehetőségét, hogy a német fogyasztóknak áramkimaradásokkal kelljen szembenézniük.

A német kormányfő Friedrich Merz, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) pártelnökének szombaton a Bild című lapnak adott interjújában megfogalmazott figyelmeztetésére reagált.

 

Merz azzal vádolta a kormánykoalíciót, hogy ideológiai okokból, az EU-ban zajló energiaválság ellenére fokozatosan kivonul az atomenergiából, és azt mondta, hogy Németországot emiatt „jövő év elején áramkimaradások” veszélye fenyegeti.

 

Németországban három atomerőmű üzemel, amelyek a tervek szerint az év végén leállnak. A kormány egy márciusi felülvizsgálat után kizárta a leállítás elhalasztását. Merz a döntés visszavonására szólított fel, és azt mondta, hogy a létesítményeknek továbbra is áramot kell szolgáltatniuk az elektromos hálózatba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére