Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schulz: az Európai Egyesült Államoknak létre kell jönnie 2025-re

Sümeghi Lóránt

2017.12.07. 16:58

Martin Schulz, a párt elnöke az SPD csütörtökön elkezdõdött háromnapos kongresszusán többek között Európa sorsáról is beszélt.
BERLIN, 16:58

Martin Schulz, a párt elnöke az SPD csütörtökön elkezdődött háromnapos kongresszusán többek között Európa sorsáról is beszélt.

Miközben Schulz arról beszélt, hogy az elnökség indítványa szerint el kell kezdeni tárgyalni Angela Merkellel, a folyamatnak nem kell feltétlenül a CDU/CSU és az SPD közötti koalíciós megállapodással végződnie. Beszédében kitért a kontinens sorsára is, hangsúlyozva:

még szorosabbá kell tenni az európai uniós országok integrációját, 2025-re meg kell teremteni az európai egyesült államokat, azoknak az országoknak pedig, amelyek ezt nem akarják, ki kell lépniük."

A pártelnök - mint mondta - szeretné, ha az EU kötne egy új alkotmányos szerződést a föderális Európáról. Ez a föderális Európa közösen alakítaná ki a politikáját például az olyan területeken, mint

  • a bel- és külföldi biztonság,
  • az adózás,
  • a monetáris politika,
  • a menedéknyújtás
  • és a nemzetközi fejlesztés.

"Ezt az alkotmányos szerződést azután minden tagországnak be kell nyújtani, és amelyik nem ért vele egyet, az automatikusan elhagyná az uniót" - szögezte le Schulz. A pártelnök megjegyezte, hogy Lengyelország szisztematikusan aláássa az európai értékeket, és az EU nem tud semmit tenni ez ellen, de Magyarország is egyre jobban eltávolodik az uniótól, részben azáltal, hogy nagy üzleteket köt Kínával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére