Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Senkit sem kímél az ISIS Aleppóban

Bokor Gábor

2016.10.10. 14:58

A legfrissebb felvételeken látni, ahogy az Iszlám Állam harcosai és az an-Núszra Front milicistái távcsöves fegyverekkel szándékosan a civil lakosságra lõnek.
ALEPPÓ, 14:58

A legfrissebb felvételeken látni, ahogy az Iszlám Állam harcosai és az an-Núszra Front milicistái távcsöves fegyverekkel szándékosan a civil lakosságra lőnek. 

A Russia Today stábja hetek óta az ostromlott szíriai városban, Aleppóban tartózkodik, ahol az Iszlám Állam, az an-Núszra Front és a szír kormányerők szinte szünet nélkül lövik egymást. Bár a civil lakosság már hosszú ideje próbál kiszabadulni az ostromgyűrűbe zárt országból, erre eddig képtelenek voltak. 

Az immáron öt éve polgárháború sújtotta ország második legnagyobb városában mindennaposak az utcai harcok, a harci repülőkről történő bombázások és az, hogy a civil lakosságot a milicisták távcsöves fegyverrel tizedelik. 

Számos utat megnyitottak azért, hogy a lakosság el tudja hagyni a várost. Többen meg is kísérelték ezt, ám őket az orvlövészek egyből megölték. Gyerekeket, nőket, férfiakat, nem érdekelte őket sem a nemük, sem az életkoruk" 

– panaszolta az újságírónak az egyik lakó. 

A férfi szerint az iszlamisták korábban megengedték a civileknek, hogy elhagyják az általuk uralt városrészeket, hogy meglátogassák a rokonaikat, ám nem tartották be az ígéretüket és mostanra mindenkire rálőnek, aki át akar kelni a határukon. 

A régen több mint egymilliós lakossággal rendelkező nyüzsgő nagyvárost mostanra teljesen szétlőtték az egymással szemben álló felek. A kurdok, az Iszlám Állam, a szír kormányerők és a számos szervezetből álló, a nyugati hatalmak által mérsékeltnek hazudott lázadók a városnak egy-egy kicsiny szeletét képesek birtokolni. 

A lap tudósítói szerint a legnagyobb nyugalom a szír kormányerők által elfoglalt területeken vannak, ám ott sem életbiztosítás az utcákon sétálgatni, hisz mindenfelé orvlövészek vannak. 

Nagyon nehéz bárhova is eljutnunk. Kis sikátorokat vagyunk kénytelenek használni, az épületek golyók és lövedékek által vannak szétlyuggatva. Ilyen körülmények közt a gyerekeinket se tudjuk iskolába küldeni" 

– mesélte egy helyi lakos a csatorna tudósítójának, Murad Gazdievnek.

(RT

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére