Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros aktivistái a migránsokért plakátoltak Brüsszelben

Tóth Dalma

2017.11.07. 14:58

Az aktivisták plakátok ezreit ragasztották ki Belgium számos városában tiltakozásul a kormány "jogsértõ" migrációs politikája ellen.
BRÜSSZEL, 14:58

Az aktivisták plakátok ezreit ragasztották ki Belgium számos városában tiltakozásul a kormány "jogsértő" migrációs politikája ellen.

Háromszáz aktivista közel 2100 plakátot ragasztott ki metróállomásokon, pályaudvarokon és buszmegállókban. A "Nem az én nevemben" elnevezésű kampány résztvevői Brüsszelben, Mons-ban, Liege-ben, Charleroi-ban, Verviers-ben, Namurben, Leuvenben és Gentben is tevékenykedtek. A plakátok mellett hétezer szórólapot is elhelyeztek a tömegközlekedési eszközökön országszerte – írja az MTI a Le Soir című helyi napilapra hivatkozva.

A túlpörgött aktivisták azt szeretnék, ha minél több ember értesülhetne a belga kormány menekültpolitikájáról, amelynek szerintük "egyetlen célja a bevándorlók eltüntetése, azáltal hogy kitoloncolják vagy láthatatlanná teszik őket".

"Meggyőződésünk, hogy a belga állampolgárok többsége nem rendelkezik elegendő tudással az ország migrációs politikájáról, és a szükséges információk birtokában nem adná jóváhagyását a mostani gyakorlathoz" – fejtették ki. Azaz szerintük csak azért érthet valaki egyet a belga kormány migránspolitikájával, mert nem elég tájékozott. A libsiknek úgy látszik, könnyen megy a választók lenézése, de nehezükre esik a más véleményen lévők gondolatainak elfogadása.

Belgium a nevükben megfosztja a lakosság egy százalékát az alapvető jogoktól, közel 150 ezer hivatalos papírokkal nem rendelkező személynek kell szembenéznie elnyomással, letartóztatásokkal, kizsákmányolással és elzárással"

— állítják a szórólapokon.

A helyzetet dramatizálva hozzátették, hogy a hatóságok gyerekeket és ártatlanokat tartanak fogva, a kormány ráadásul új zárt központ építését tervezi a családok és kiskorú gyermekeik elzárására. Mint írták, az emberi méltóságot és az emberi jogokat tiszteletben tartó intézkedésekre lenne szükség a mostani megközelítés helyett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére