Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros bejelentette: újra támadásba lendül a Brexit ellen

Bokor Gábor

2018.05.30. 10:28

A milliárdos spekuláns napokon belül elindíthatja újabb kampányát annak érdekében, hogy a britek még egyszer szavazhassanak az unióból való kilépésrõl.

Soros György korábban már többször is kifejtette véleményét arról, miért tartja rossz döntésnek azt, hogy a britek szűk két évvel ezelőtt beintettek Brüsszelnek. A bevándorláspárti milliárdos ezért elkötelezetten támogatja azokat a csoportokat, melyek azt akarják elérni, hogy tartsanak egy újabb referendumot a szigetországban.

Kedden este egy Párizsban megtartott konferencián a spekuláns úgy fogalmazott, hogy a britek kilépése egy rossz lépés volt, árt a briteknek és az uniónak is.

Most érezni igazán, mekkora kárt okoz a Brexit, hiszen a válságban lévő uniónak a figyelmét lefoglalja az, hogy a kilépésről alkudozzon a britekkel"

– mondta Soros György, aki csavarna egyet a mostani állapotokon és még inkább beleszólna a politikába.

Véleménye szerint a britek nem biztos, hogy annyira ki akarnának lépni az unióból, ezért egy újabb népszavazást kellene tartani, hátha akkor már a bennmaradáspártiak győznének.

Ezért támogatom a Best for Britain nevű csoportot, amely már sokat tett annak érdekében brit parlamentben is, hogy megakadályozza a Brexitet. Ez jó lenne mind Londonnak, mind Brüsszelnek"

– ismételte magát a milliárdos, aki szerint a kifizetőlistáján lévő csoport a napokban elindít egy kampányt annak érdekében, hogy visszavonják a Brexitet.

Az Express szerint a milliárdos eddig hétszázezer fontot, azaz több mint 250 millió forintot adott a Brexit-népszavazás előtt pár hónappal megalakult szervezetnek.

17,4 millió ember szavazott arra, hogy ki kell lépni Brüsszel csapdájából. Végre kell hajtani az akaratukat"

– mondta Jacob Rees-Mogg Brexit-párti politikus.

Theresa May brit miniszterelnök korábban bejelentette, elkötelezett amellett, hogy el kell hagyni az unió közös piacát, valamint a vámuniót is a Brexit után, melynek az időpontja hivatalosan 2019. március 29-e, azonban az átmeneti időszak 2020 végéig tart majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére