Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros zsebébõl akarják arcul köpni a demokráciát Floridában

Forisek Ádám

2018.11.12. 11:48

Florida elvesztése különösen fájdalmas volt a Demokrata Párt számára. Olyannyira, hogy most egy Demand Justice nevezetû szervezet a szavazatok újraszámlálásáért kezdett toborzásba. Pénzbõl nincsen hiánya a szervezetnek, ugyanis Soros György alapítványa is szerepel a támogatók között.

Mint ismert, november hatodikán félidős választásokat tartottak az Egyesült Államokban. A voksolás hozott némi meglepetést a Demokrata Pártnak, az egyik legfontosabbról, Florida államról mi is írtunk részletesen.

Ezt az államot ugyanis a demokraták szinte már maguknak könyvelték el, de a végeredmény végül egy csattanós pofon volt a számukra: a republikánusok jelöltje, Ron DeSantis a szavazatok 49,9 százalékával megnyerte a választást. A demokrata jelölt, Andrew Gillum 48,9 százalékot kapott – ez pedig azért volt különösen fájdalmas a demokraták számára, mert Soros György összesen 1 millió 250 ezer dollárt (átszámítva nagyjából 350 millió forintot) pumpált Gillumba az előválasztási kampány során.

A szavazók azonban döntöttek.

Ezt a tényt akarják most figyelmen kívül hagyni Sorosék. A milliárdos tőzsdespekuláns sajátos demokráciafelfogását már a Brexit kapcsán is megismerhettük, ami nagyjából összefoglalható abban, hogy „egészen addig avatkozok bele és szavaztatom a briteket, amíg el nem ismerik, hogy nekem van igazam.”

Hasonló taktika van kibontakozóban Floridában is.

A floridai akciót egy bizonyos Demand Justice nevezetű szervezet vezényli, amely oly módon van felépítve, hogy nem kell éves adóbevallást benyújtania. Ez azért van, mert egy adómentes társadalombiztosítási szervezet, a Sixteen Thirty Fund pénzeli, amelynek viszont nem kell nyilvánosságra hoznia adományozóinak identitását.

Szerencsére megtette ezt helyette más, így derült ki, hogy a Soros Györgyhöz kötődő Open Society Policy Center (OSPC) korábban 629 millió forintnak megfelelő dollárral dobta meg a Sixteen Thirty Fundot és így a Demand Justice-t.

A szervezetnek az alapítója amúgy az a Brian Fallon, aki Hillary Clinton 2016-os kampányában dolgozott sajtósként. A Demand Justice egyébként már a Brett Kavanaugh elleni kampányból is kivette részét, a konzervatív főbíró jelölése ellen ötmillió dollárt költöttek.

Kavanaugh főbírói kijelölését nem sikerült megakadályozni, ezért most a sorosista szervezet Floridára koncentrál: kiküldtek egy kör-e-mailt, amely egy toborzó weboldalra irányítja az olvasókat.

Ezen a weboldalon önkénteseket keresnek a szavazatok újraszámolásához. Nem titkolt céljuk, hogy az újraszámlálás után a balliberális jelölt, azaz Andrew Gillum lehessen a kormányzó, valamint hogy a szenátusba is az ő jelöltjük, Bill Nelson mehessen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére