Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyos kibertámadás történt Franciaországban

888.hu

2018.11.02. 15:00

Hackerek törték fel egy francia cég adatbázisát: nukleáris létesítményekrõl és börtönökrõl szereztek meg adatokat - tárta fel a német és a francia sajtó. Az adatok egy része németországi szervereken kötött ki.

Több ezer érzékeny dokumentumot loptak el hackerek egy kibertámadás során. Az adatok a francia Ingerop cég tulajdonában voltak. Összesen több mint 65 gigabájtnyi adat került hackerek kezébe – írta meg pénteken a német NDR, a Süddeutsche Zeitung napilap és a Le Monde.

Az Ingerop szóvivője az ügyről nyilatkozva elmondta: több mint 11 000 fájlhoz fértek hozzá a támadók, amely mintegy tucatnyi projekthez kapcsolódik. Sajtóértesülések szerint a projektek között volt egy franciaországi börtön bekamerázásának tervrajza is, amelyen láthatóak a kamerák pontos helyei. Emellett egy nukleáris hulladéklerakó tervrajza is a kiberbűnözők kezébe került. A projektek mellett az Ingerop cég alkalmazottainak, ezer embernek a személyes adatai is a hackerek tulajdonába jutottak – írja az ügyet összefoglaló Deutsche Welle.

Az ellopott dokumentumok között voltak olyanok is, amelyek a fessenheimi atomerőműről tartalmaztak információkat.

A tettesek kilétéről még óvatos találgatások sem jelentek meg.

Az ügyben eljáró nyomozók az Ingeroptól származó adatok egy részét megtalálták egy dortmundi szerveren.

A meglopott francia céget rendszeresen kemény kritikával illetik francia és német származású atomenergia-ellenes aktivisták. A cég főként egy tervezett nukleáris hulladéklerakó miatt került a bírálatok középpontjába. Ha a Lorraine közelébe tervezett lerakó megépül Franciaországban, akkor azzal egy nukleáris létesítmény kerülne a francia-német határ közelébe. A létesítmény 125 kilométerre lenne a német határtól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére