Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Süt a nap, Biden pozitív

888

2022.05.25. 13:30

Nem kell megijedni, nem lett majomhimlős, csak a fosszilis energiák helyettesítésével és az egekbe szökő üzemanyagárakkal kapcsolatban nyilatkozott rendkívül bizakodóan.

 

Miközben az amerikaiak mindennapi kénytelenek elszenvedni azt, hogy

a gázárak rekordmagasságba ugrottak, Joe Biden elnök valami sokkal csábítóbbat lát ebben a helyzetben.

Úgy véli, hogy az ország „hihetetlen átálláson” megy keresztül a fosszilis tüzelőanyagokról a magas benzinárakon keresztül, valami zöldebbre és jobbra. Azt nem közölte, hogy ez még az ő életében bekövetkezik-e.

Biden a Fumio Kishida japán miniszterelnökkel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta véleményét az üzemanyag-árakról.

 

Ami a benzinárat illeti, egy hihetetlen átalakuláson megyünk keresztül, aminek a végén, ha Isten is úgy akarja, erősebbek leszünk, a világ is erősebb lesz, és kevésbé függ majd a fosszilis tüzelőanyagoktól.”

– mondta.

 

Egy gallon normál benzin országos átlagára hétfőn 4,56 dollár, ami több mint 40 centtel magasabb, mint mindössze négy héttel ezelőtt.

Az ország egyes részein, például Kaliforniában a normál benzin gallonkénti átlagos ára elérte a 6,06 dollárt hétfőn.”

– írta a Fox News.

 

Eközben a dízel üzemanyag ára – amelyet a mezőgazdasági termelők és kamionosok használnak az amerikaiak ellátásához – szintén nőtt az elmúlt évben.

Biden azt állította, hogy kormánya lépéseket tett annak megakadályozására, hogy az árak még magasabbra emelkedjenek, egymillió hordó olaj kibocsátását emelte ki a az Egyesült Államok stratégiai tartalékából – jegyezte meg a Fox News.

„Több mint kétszáz, és azt hiszem, ötvenhétezer – millió hordó olajat bocsátottunk ki eddig. Mi és a világ többi része beavatkoztunk. Ami segített, de nem eléggé.”

– tette hozzá.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére