Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Süt a nap, Biden pozitív

888

2022.05.25. 13:30

Nem kell megijedni, nem lett majomhimlős, csak a fosszilis energiák helyettesítésével és az egekbe szökő üzemanyagárakkal kapcsolatban nyilatkozott rendkívül bizakodóan.

 

Miközben az amerikaiak mindennapi kénytelenek elszenvedni azt, hogy

a gázárak rekordmagasságba ugrottak, Joe Biden elnök valami sokkal csábítóbbat lát ebben a helyzetben.

Úgy véli, hogy az ország „hihetetlen átálláson” megy keresztül a fosszilis tüzelőanyagokról a magas benzinárakon keresztül, valami zöldebbre és jobbra. Azt nem közölte, hogy ez még az ő életében bekövetkezik-e.

Biden a Fumio Kishida japán miniszterelnökkel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón elmondta véleményét az üzemanyag-árakról.

 

Ami a benzinárat illeti, egy hihetetlen átalakuláson megyünk keresztül, aminek a végén, ha Isten is úgy akarja, erősebbek leszünk, a világ is erősebb lesz, és kevésbé függ majd a fosszilis tüzelőanyagoktól.”

– mondta.

 

Egy gallon normál benzin országos átlagára hétfőn 4,56 dollár, ami több mint 40 centtel magasabb, mint mindössze négy héttel ezelőtt.

Az ország egyes részein, például Kaliforniában a normál benzin gallonkénti átlagos ára elérte a 6,06 dollárt hétfőn.”

– írta a Fox News.

 

Eközben a dízel üzemanyag ára – amelyet a mezőgazdasági termelők és kamionosok használnak az amerikaiak ellátásához – szintén nőtt az elmúlt évben.

Biden azt állította, hogy kormánya lépéseket tett annak megakadályozására, hogy az árak még magasabbra emelkedjenek, egymillió hordó olaj kibocsátását emelte ki a az Egyesült Államok stratégiai tartalékából – jegyezte meg a Fox News.

„Több mint kétszáz, és azt hiszem, ötvenhétezer – millió hordó olajat bocsátottunk ki eddig. Mi és a világ többi része beavatkoztunk. Ami segített, de nem eléggé.”

– tette hozzá.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére