Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Szabad-e még azt mondani, hogy néger?"

Pörge Béla

2018.04.18. 08:38

Így reklámozott egy német rádió egy politikai korrektségrõl szóló vitát, de a baloldali meghívottak lemondták az eseményt a "néger" kifejezés miatt.
DREZDA, 8:38

Így reklámozott egy német rádió egy politikai korrektségről szóló vitát, de a baloldali meghívottak lemondták az eseményt a "néger" kifejezés miatt.

Kedden az MDR Sachsen rádióban a politikai korrektségről tartottak volna vitát. A rádió a Twitteren is reklámozta az eseményt, ahol azzal vezették fel a kérdést, hogy

szabad-e még azt mondani, hogy néger?"

A meghívottak között volt Frauke Petry, az AfD korábbi vezetője, Peter Hahne konzervatív publicista, Kerstin Köditz, a Die Linke (Baloldal) politikusa és Robert Feustel szociológus — írja a Focus.

Köditz és Feustel végül lemondták a vitát arra hivatkozva, hogy a kérdés olyan irányba vinné el a beszélgetést, ami nem férne be egy rádió műsor keretei közé. A másik problémájuk az volt a műsorral, hogy nem hívtak meg senkit, aki a mindennapjaiban találkozik a rasszizmussal.

A műsorvezető maga döntött a vita törléséről, miután a két baloldali szereplő lemondta a részvételt. Sandro Viroli szerint nem lett volna elég kiegyensúlyozott a beszélgetés.

Így végül sajnos nem derült ki, hogy a mai világban ki lehet-e még mondani azt a szót, hogy "néger".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére