Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szabotázsakció lehetett az európai internetkábelek elvágása

888.hu

2022.10.27. 13:10

Egyszerre több kábelt is elvágtak, megbénítva ezzel az internet- és mobiltelefon-hálózatot.

 

Az első incidensre a múlt héten került sor az Északi-tengeren, ekkor egy víz alatti optikai kábel vágtak el, melynek következtében egy egész éjszakára leállt az internet- és a mobiltelefon-hálózat az Egyesült Királyság északi szigetein.

Az incidens a SHEFA2 tenger alatti optikai kábelt érintette, amelyet 2007-ben helyeztek üzembe, és amely a Shetland-szigeteket, az Orkney-szigeteket, valamint a Feröer-szigeteket köti össze a skót szárazfölddel.

Egy másik, a Shetland-szigeteket és a Feröer-szigeteket összekötő kábel szintén megsérült egy héttel korábban, ezért az incidensért egy halászhajót okoltak.

 

A BFMTV francia műsorszolgáltató jelentése szerint a Zscaler biztonsági cég is üvegszálas kábelszakadásról számolt be. A csomópont három, Marseille-t és Lyont, Marseille-t és Milánót, valamint Marseille-t és Barcelonát összekötő vonalát szakították meg, ami hatással volt az európai, valamint az ázsiai és az amerikai internet-hozzáférésre.

 

Misha Kuperman, a Zscaler globális felhőműveletekért felelős szenior alelnöke azt állította, hogy a francia távközlési szolgáltatók egyetértettek azzal az elképzeléssel, hogy

az incidens szabotázs eredménye volt.

 

Az optikai kábelek és más távközlési infrastruktúrák szabotálása nem egyedi eset Franciaországban: idén áprilisban hasonló eset történt, amikor a Párizs és Lyon, valamint a Párizs és Strasbourg közötti optikai kábeleket vágták el.

A Netalis vezetője, Nicolas Guillaume szerint a kábelek elleni támadást valószínűleg összehangoltan, a hálózatot ismerők követték el.

 

Bár a modern civilizáció alapját képező adathálózatok kiterjedése és összetettsége miatt a szabotázscselekmények felderítése és kijavítása időigényes és nehézkes, az új technológia lehetővé teszi a meghibásodások pontos meghatározását, sőt a szabotőrök felderítését is még a károkozás előtt.

A Párizst magában foglaló Ile-de-France régióban 2020-ban elkövetett szabotázs miatt 50 000 ember maradt internetkapcsolat nélkül. Az esetet megelőző hetekben a Központi Területi Hírszerző Szolgálat (SCRT) mintegy 20 másik, a távközlési infrastruktúrát érintő szabotázscselekményt jegyzett fel.

Az SCRT akkor azt gyanította, hogy szélsőbaloldali szélsőségesek állnak a szabotázshullám mögött, megjegyezve, hogy a célba vett infrastruktúra „az ultrabaloldali mozgalom történelmi célpontjai”.

Egy évvel később a francia szélsőbaloldali szélsőségesek vállalták magukra a Brézins és Sassenage településeken a távközlési infrastruktúra ellen elkövetett gyújtogatásokat, amelyek során optikai kábelek és egy optikai kommunikációs torony is megsemmisült.

 

Az optikai kábelek szabotálása néhány héttel azután történt, hogy a Deutsche Bahn német vasúttársasághoz tartozó háttérkommunikációs optikai kábeleket egyszerre és „szándékosan elvágták”, ami miatt a vasúti közlekedés hosszú órákra teljesen leállt.

A német rendőrség szerint a szabotázs

politikai indítékú lehetett,

de nem bélyegezte terrorizmusnak, és nem hibáztatott egyetlen külföldi államot sem.

 

Oroszországot Ukrajna

lehetséges gyanúsítottként

emlegette az Északi Áramlat-1 és Északi Áramlat-2 földgázvezetékek múlt hónap végén történt szabotázsával kapcsolatban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére