Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakértõ: az ISIS állhat a barcelonai terrortámadás mögött

Bokor Gábor

2017.08.17. 20:20

Horváth József biztonságpolitikai szakértõ az M1 esti mûsorában elmondta, hogy minden jel szerint az Iszlám Állam nevû terrorszervezet cselekménye a délutáni gázolásos merénylet.
BARCELONA, 20:21

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 esti műsorában elmondta, hogy minden jel szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet cselekménye a délutáni gázolásos merénylet.

A volt titkosszolgálati vezető elmondta, hogy a terrortámadásnak minősített merénylet az Iszlám Állam kéznyomát viseli magán.

Az eddigiekhez képest az a különbség, hogy most az elkövetők nem késekkel, hanem lőfegyverekkel is rendelkeznek, és újdonság a túszszedő akció is"

– fogalmazott a szakértő, aki kitért arra, hogy Spanyolországban eddig nem történt ilyen merénylet, az Iszlám Állam tehát ezzel az akciójával felrajzolta a térképére ezt az országot is.

A szakértőt megkérdezték arról is, hogy miért pont a katalán nagyváros volt a célpont. Horváth József azt feltételezi, hogy egyszerűen éppen ott voltak most olyanok, akiket fel tudott használni a terrorszervezet.

Legalább az előkészítési szakaszban szükség volt olyanokra, akik ismerik a helyi viszonyokat is, tehát huzamosabb ideje ott lehettek"

– mondta.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére