Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szaúd-Arábiában tilos minden, aminek köze van a karácsonyhoz

Tóth Dalma

2018.12.17. 17:07

Szaúd-Arábia felhívta a nemzetközi közösség figyelmét arra, hogy tilos a karácsonyfák importja az országba, valamint a karácsony megünneplése is.

A monarchia figyelmeztette az állampolgárait és a turistákat, hogy a karácsonyfák még mindig be vannak tiltva az országban. Sőt, az összes intézménnyel, céggel, hotellel és étteremmel közölte az ország erkölcsi tisztaságáért felelős bizottsága, hogy kerüljék az összes olyan tevékenységet, ami ünnepi hangulatot teremt. Ez azt jelenti, hogy többek között nem számítanak megengedettnek a karácsonyi dekorációk és dalok.

Sok muszlim örül a döntésnek.

"Köszönöm. Allah vezesse győzelemre az országot..." – írta az egyik Twitter-felhasználó, azonban nem mindenki ért egyet azzal, hogy ilyen szigorúan veszik Szaúd-Arábiában a karácsonyt.

"Hol a tolerancia, amiről a szaúdiak beszélnek a nemzetközi közösségben?" – tette fel a kérdést egy felhasználó.

"Rengeteg keresztény külföldi munkás dolgozik az országban, ez az irányukba tanúsított tiszteletlenség" – írta egy másik.

Egyébként ebben a hónapban engedték meg először Szaúd-Arábiában, hogy nők és férfiak együtt bulizhassanak egy egyiptomi popénekes, Amr Diab koncertjén. Sem kordonok, sem falak nem választották el őket egymástól.

A királyságban Mohammed bin Szalmán koronaherceg több reformot vezetett be, de úgy látszik, a karácsonnyal szembeni toleranciának nyoma sincs a tervei között.

Korábban arról született döntés, hogy nők sporteseményeken is részt vehetnek, és nyártól pedig már autót vezethetnek.

Egyébként Észak-Koreában is tilos a karácsony megünneplése, a kommunista országban üldözik a keresztényeket. Teljesen kiakadtak, amikor Dél-Korea a keresztényekkel való szolidaritás jegyében egy közel 10 méteres karácsonyfát állított fel közel a határhoz, hogy jól láthassák az Észak-Koreában élő keresztények. Megfenyegették Dél-Koreát, hogy lángra lobbantják a fát, de végül nem lett belőle semmi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére