Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századszorra pusztított el az izraeli hadsereg egy palesztin falut

Bokor Gábor

2016.07.04. 16:28

Van egy kis falucska, amit mindig újjáépítenek a helyiek. Mivel ez nagyon böki az izraeliek szemét, állandóan ledózerolják.
AL-ARAQEEB, 16:28

Van egy kis falucska, amit mindig újjáépítenek a helyiek. Mivel ez nagyon böki az izraeliek szemét, állandóan ledózerolják.

Az izraeli kormányzat döntése értelmében ismét a földdel tették egyenlővé Al-Araqeeb települést a Negev-sivatagban. 

2010 óta ez a századik alkalom, hogy lerombolják, csak most a Ramadán alatt másodjára. Rengeteg rendőr lepte el a környéket és buldózerekkel nekiestek a falu kicsiny épületeinek."
 

– panaszkodott egy helyi aktivista. 

Az izraeli hatóságok szerint a házak állami földön épültek és nem feleltek meg a helyi építésügyi előírásoknak. A bíróság akár 5000 sékelre, azaz közel félmillió forintra is megbüntetheti a lakosokat, akik javarészt a palesztin-beduin törzshöz tartoznak. 

Az Al-Jazeera hírcsatorna szerint a lakókkal Izrael ki akarja fizettetni az első nyolc bontásnak a költségeit, mely 1,8 millió sékel volt, átszámítva több mint félmilliárd forint. 

Az izraeli katonák rendszeresen zaklatnak minket; volt, hogy a falu temetőjében rejtőzködtünk el előlük. Már nem hiszünk abban, hogy valamikor is javulni fog a helyzet. Bármikor újraépítjük a sátrainkat, jönnek és lebontják őket."

– mesélte a helyi aktivista, Aziz Al-Touri. 

Több mint hetvenezer ember él a Negev-sivatag beduin falvaiban, közel negyvenet nem ismernek el az izraeli hatóságok. Csak 2015-ben száz otthont tettek a földdel egyenlővé a hatóság emberei. A falvak lakói kivétel nélkül izraeli állampolgárok, ám az állam -bár törvényileg kötelező lenne- nem biztosít számukra vizet, áramot és szennyvízelvezetést. A legtöbb ember nem jut hozzá olyan alapvető dolgokhoz, mint amilyen az oktatás vagy a közegészségügy. 

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére