Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõséges muszlim csoportokat pénzelnek az Öböl menti államok Németországban

Tóth Dalma

2016.12.14. 21:58

A kiszivárogtatott dokumentumok szerint Szaúd-Arábia, Kuvait és Katar szélsõséges iszlamista csoportokat támogatnak Németországban.
BERLIN, 21:58

A kiszivárogtatott dokumentumok szerint Szaúd-Arábia, Kuvait és Katar szélsőséges iszlamista csoportokat támogatnak Németországban.

A Süddeutsche Zeitung hozta nyilvánosságra, hogy egyre jobban aggódnak a német hatóságok az országban található szalafisták miatt. A szervezetnek már több mint 10 ezer tagja van, és folyamatosan újabb és újabb emberek csatlakoznak hozzájuk. A szalafizmus a muzulmán vallás konzervatív irányzata, amely elveti a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik.

A német hírszerző ügynökségek szerint Szaúd-Arábia, Katar és Kuvait mecseteket, vallásos iskolákat, prédikátorokat és térítő csoportokat pénzelnek, hogy azok az ideológiát terjesszék.

A kiszivárogtatott információk alapján a szaúdi Muszlim Világliga, a Sheikh Eid Bin Mohammad al-Thani Jótékonysági Egyesület és a kuvaiti Iszlám Örökség Felébresztése szervezetek hosszú távú stratégiai célja a lassú befolyásszerzés Németországban. Ezeket a szervezeteket már kitiltották az USA-ból és Oroszországból is, mivel állítólag az al-Kaidát támogatják.

A jelentés szerint mind a három szervezet szoros kapcsolatban áll a saját országa kormányhivatalával.

A hatóságok még nem erősítették meg a kiszivárogtatott információk hitelességét. A Deutsche Welle egyik forrása szerint, azért szivárogtatták ki a jelentést a médiának, hogy ezzel állítsák meg a Szaúd-Arábiával folytatott ellentmondásos fegyverkereskedelmet.

A Németországban diplomáciai szolgálatot teljesítő szaúdi Awwas Alawwad elutasította a vádakat, miszerint pénzelik a szalafistákat és mecseteket építtetnek valamint imámokat importálnak hogy terjesszék az ideológiát. Hozzátette, hogy a Muszlim Világliga semmilyen kapcsolatban sem áll a szaúdi kormányzattal és a szervezet már 2013-ban felhagyott a tevékenységével Németországban.

A Sheikh Eid szervezet sem ismerte el az ellene felhozott vádakat.

Pár héttel ezelőtt számolták fel a német hatóságok az Igaz Vallás (DWR) nevű szalafista szervezetet, mert a gyanú szerint az Iszlám Államot támogatták. A terrorszervezet számára harcosokat toboroztak és alkotmányellenes nézeteket terjesztettek Németországban. Propagandájának köszönhetően 140 fiatal utazott el az országból a Közel-keletre, hogy csatlakozzon a terroristákhoz.

A DWR leginkább az Olvass! elnevezésű, 2012-ben indított akcióról ismert, amelynek keretében 25 millió német nyelvű Koránt akartak szétosztani a nem muzulmán vallású németországi lakosoknak.

A hírszerző ügynökségek szerint összesen már 820 dzsihadista hagyta el Németországot, hogy Szíriába vagy Irakba utazzon harcolni. Közülük 140-et megöltek, 420-an még mindig külföldön tartózkodnak, a többiek pedig visszatértek Németországba.

Tavaly közel egy millió migráns érkezett az országba, a németek pedig attól tartanak, hogy az újonnan érkezőket könnyen behálózzák a szélsőséges szervezetek.

Merkel a CDU pártkongresszusán az aggódó hangokra reagálva azt mondta, hogy betiltaná a burka viselését. A kancellártól még a jövőben is érkezhetnek hasonló kijelentések, hiszen 2017-ben újra indul a posztért és szeretné korábbi népszerűségét visszanyerni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére