Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szilveszter szélsőbalos módra: tűzijátékkal támadtak a rendőrökre Lipcsében

Pörge Béla

2020.01.02. 12:48

Egy rendőr súlyosan megsérült, többen kisebb sérüléseket szenvedtek, amikor Lipcse hírhedten szélsőbaloldali negyedében rendőrökre támadtak a szilveszterezők.

Lipcse Connewitz negyedében szilveszter éjjelén az ünneplő tömegből valakik egy pirotechnikai eszközökkel megpakolt, majd lángra lobbantott bevásárlókocsit a rendőrök közé löktek. Egy 38 éves rendőr súlyosan megsérült, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A súlyosan sérült rendőr közelében még hárman sérültek meg könnyebben a hatóság emberei közül.

A támadást az ünneplő tömegből kiváló szélsőbaloldaliak csoportja követte el – írja a Junge Freiheit.

Fotó: AFP

Az LKA szélsőbaloldali erőszakra szakosodott nyomozócsoportja, a „Soko LinX” gyilkossági kísérlet miatt nyomoz. Szilveszterkor kilenc embert vettek őrizetbe, közülük hármat már szabadon engedtek. A támadás helyszínét azóta is lezárva tarják a hatóságok.

A támadást a CDU szászországi vezetője és a rendőrség szóvivője is elítélte, a szélsőbaloldali Die Linke (Baloldal) viszont a rendőrök ellen fakadt ki: Jule Nagel szerint Lipcsében a rendőrök provokálták az ünneplő tömeget, ezért támadtak rájuk. A párt egy másik politikusa szerint borzalmas példát mutatott a rendőrség azzal, hogy szilveszterkor az utcán ünneplő embereket vegzálták.

Németországban Lipcse mellett főleg Berlinben telt eseménydúsan a szilveszter: felgyújtottak egy autót, gázpisztollyal lövöldöztek, sőt, a migránsok által lakott és a szélsőbaloldaliak által imádott Neuköllnben többen kövekkel dobáltak meg egy tűzoltóautót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére