Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szintet lépett a genderõrület: a lányokat többé nem szerencsés "lányoknak" hívni

Bokor Gábor

2017.11.22. 11:58

Egyre súlyosabb a brit genderõrület: felszólították a tanárokat, hogy a gyerekeket mostantól nem lehet lányoknak szólítani, mert az emlékezteti õket a nemükre.
MANCHESTER, 11:58

Egyre súlyosabb a brit genderőrület: felszólították a tanárokat, hogy a gyerekeket mostantól nem lehet lányoknak szólítani, mert az emlékezteti őket a nemükre.

Ennyi volt, nem lehet többet "girls"-ként (lányok) vagy "ladies"-ként (hölgyek) szólítani a brit lányokat az iskolákban, hiszen az súlyos fejlődésbeli károkat okozhat nekik, mivel állandóan emlékezteti őket a nemükre. Natasha Devon, az egyik vezetőtanároknak tartott konferencián kifejtette, hogy mostantól a nebulókat gendersemleges kifejezésekkel kell megszólítani.

Sosem mennék be úgy egy terembe, ahol csak lányok vannak, hogy sziasztok, lányok, mivel az lealacsonyító"

– fogalmazott lányiskolák szövetségének éves konferenciáján Devon.

A tanár kifejtette, hogy nem érzi hasznosnak, ha állandóan emlékeztetik a tanárok a diákokat a nemükre, hiszen ezzel a nemekhez tartozó sztereotípiákat sulykolják a gyerekbe.

A "fiúk" szó olyan jelentéstartalmat hordoz, hogy macsónak kell tűnniük, emiatt pedig nem mutatják ki az érzelmeiket, míg a "lányok" kifejezéssel kapcsolatban azt hihetik, hogy mindent tökéletesen kell csinálniuk, emiatt pedig szorongani fognak a gyerekek.

Véleményem szerint kerülni kell azokat a kifejezéseket, hogy lányok, ne legyetek mérgesek, vagy hogy fiúk, ne sírjatok, mivel ezzel csak rontunk az állapotukon"

– fogalmazott Devon, aki szerint már csak azért is kerülni kell a "fiúk" és a "lányok" megszólítást, mert ezzel az osztály transzgender tanulóit is megsértik.

2015 nyarán Natasha Devon nyerte meg az iskolai mentálhigiénés bajnokságot, azonban miután a kormányt bírálta, megfosztották a díjtól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére