Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szivárványszínű ruhában szolidarítottak az általános iskolai diákok és tanárok

888.hu

2022.12.09. 11:35

A holland általános és középiskolás diákok, valamint több ezer oktatási intézmény tanárai és dolgozói szívárnyszínű ruhával fejezték ki támogatásukat az LMBTQ közösséghez tartozó fiatalok iránt – írta az NlTimes hírportál.

 

A „Lila Péntek” elnevezésű eseményt 2010-ben kezdeményezte a COC Nederland szexuális sokszínűséggel foglalkozó jogvédő szervezet. Kezdetben csupán 150 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, idén viszont már „rekordszámú”, csaknem 3000 oktatási intézmény vesz részt benne.

A hírportál szerint, ezen a napon több százezer diák és tanár fejezi ki tiszteletét és támogatását az LMBTQ közösséghez tartozó fiatalok iránt, az oktatási intézményekben olyan foglalkozásokat tartanak, „amelyek keretében azt ünneplik, hogy mindenki lehet önmaga”.

A COC Nederland honlapján szereplő információk szerint, az általános iskolák felső tagozatosai számára ismeretterjesztő, interaktív vetélkedőt szerveznek, amely olyan témákkal foglalkozik, mint a szerelem, a barátság és a család. Egy, az eseményt szervező amszterdami általános iskolai tanár nyilatkozata szerint fontos hogy az oktatók kiálljanak a diákok elfogadása és biztonsága mellett.

 

Fontos továbbá az is, hogy a diákok tudják, hogy egy gyereknek lehet két anyja, és a szomszéd férfi is beleszerethet egy másik férfiba.”

– tette hozzá az oktató.

A középiskolások számára a COC Nederland talkshow-t szervez, ahol a diákok Lotte van Eijk influenszerrel beszélgethetnek olyan témákról, mint a nemi identitás, a „queerség”. a nemi sokszínűség és a vallás.

A jogvédő szervezet szerint, a szexuális sokszínűségre való figyelemfelhívásra az iskolában még mindig nagy szükség van: Az LMBTQ diákokat sokkal gyakrabban zaklatják, és néha még a tanárok is csatlakoznak a zaklatáshoz.

A „meleg” a leggyakrabban használt szitokszó az iskolában, és az oktatási intézmények 14 százaléka nem tesz semmit az elfogadásáért, pedig ez 2012 óta kötelező. Az LMBTQ fiatalok körében az öngyilkossági ráta majdnem ötször magasabb az átlagosnál – áll a szervezet honlapján.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére