Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovák kormányfő: a magyarlakta régiókat is fejleszteni fogják az uniós pénzekből

MTI

2020.10.14. 07:00

Szlovákiában a kormány kiegyensúlyozottan kívánja elkölteni az európai uniós forrásokból származó pénzeket.

A fejlesztésekből a magyarlakta régióik sem lesznek kirekesztve – ígérte a közszolgálati TASR hírügynökség szerint Igor Matovic szlovák kormányfő kedden Pozsonyban, miután hivatalában fogadta Forró Krisztiánt, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökét és Berényi Józsefet, a párt alelnökét.

Dél-Szlovákiára és Kelet-Szlovákia déli részére ez a kormány nem fog Szlovákia függelékeként tekinteni”

– jelentette ki Matovic a találkozó utáni sajtóértekezleten.
Forró Krisztián újságírók előtt fontosnak minősítette, hogy az uniós pénzekből megvalósuló fejlesztéseknek a magyar közösség is érezze az előnyeit, és – mint fogalmazott – „Dél- és Kelet-Szlovákiában is megvalósuljanak beruházások”.
„Ezekben a régiókban kulcsfontosságúak a fejlesztések” – tette hozzá Berényi József.

A közelmúltban nyilvánosságra került kormányzati tervekből a szlovákiai magyar pártok mellett a magyar sajtó is hiányolta a magyarlakta vidékek fejlesztését és a régiónak szánt nagyobb figyelmet.
Újságírói kérdésre válaszolva Igor Matovic „kényes kérdésnek” minősítette a kettős állampolgárság ügyét. Elmondta: kormánya azt tervezi, hogy lehetővé teszi egy másik állampolgárság felvételét azok számára, akik kötődnek egy másik országhoz. Kijelentését azonban nem pontosította. A szlovák belügyminisztérium már dolgozik a sokat vitatott törvény módosításán, amely a tárca sajtóosztálya szerint még október folyamán a kormány asztalára kerülhet. A kiszivárgott információk szerint azonban ez a módosítás sem tenné lehetővé azt, hogy a szlovákiai magyarok gond nélkül felvehessék a magyar állampolgárságot.
A szlovák miniszterelnök leszögezte:

más szlovákiai magyar pártok képviselőivel egyelőre nem tervezi a tárgyalást, úgy véli, hogy az MKP reprezentatív képviselője a szlovákiai magyarságnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére