Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovénia nem kér a határkerítésből

888.hu

2022.06.13. 16:30

Úgy döntöttek, lebontják.

 

A zöld-liberális Robert Golob miniszterelnök vezette szlovén kormány megfogadta, hogy lebontja a horvát határ mentén húzódó határkerítést, amelyet eredetileg azért építettek, hogy megállítsák a 2015-ben és 2016-ban a Balkánon átáramló migráns áradatot.

 

Bár mindkét ország tagja az Európai Uniónak, csak Szlovénia tagja a nyitott határokkal rendelkező schengeni térségnek.

Az Európai Unió által finanszírozott InfoMigrants weboldal jelentése szerint a jelenlegi határkerítés mintegy 200 km hosszú, és a két ország közötti teljes határ mintegy harmadát fedi le.

 

 

Horvátországban az elmúlt években számos illegális határátlépési kísérlet történt. Ez év júniusában mintegy 200 migránsból álló tömeg megrohamozta a horvát és a boszniai határt, és megpróbált átjutni a határt őrző rendőrökön.

A balkáni útvonal mentén a helyzet az év eleje óta drámaian megváltozott, és az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex az útvonal mentén tapasztalható aktivitási hullámot regisztrált.

 

 

A Frontex szerint, az idei év első három hónapjában a balkáni útvonalon az EU-ba való belépési kísérletek száma megduplázódott a 2021-hez képest.

A határvédelmi ügynökség arra figyelmeztetett, hogy Európa újabb, a 2015-ös és 2016-os évhez hasonló migránsválsággal nézhet szembe.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére