Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szocialista gyõzelem jöhet a német tartományi választáson

Bertha László

2016.09.04. 17:58

Vasárnap tartományi választásokat tartottak Mecklenburg-Elõ-Pomerániában. A jelenlegi állás szerint a választási részvétel magasabb lesz, mint 2011-ben. A felmérések pedig a szocialisták gyõzelmét vetítik elõre.
SCHWERIN, 17:58

Vasárnap tartományi választásokat tartottak Mecklenburg-Elő-Pomerániában. A jelenlegi állás szerint a választási részvétel magasabb lesz, mint 2011-ben. A felmérések pedig a szocialisták győzelmét vetítik előre.

A volt NDK területén fekvő tartományban az országos átlagnál kevesebb menedékkérő és külföldi él, de a kampányban így is az egyik legfontosabb témának számított a bevándorlás kérdése.

Némi meglepetést jelent, hogy a tartományi választáson való részvétel kifejezetten magasnak mondható volt a heves esőzés ellenére, hiszen délután kettő óráig a szavazók 32,8 százaléka adta le voksát, ez a szám 2011-ben csak 29,8 százalék volt.

Mecklenburg-Elő-Pomerániát jelenleg a szocialista SPD és a kereszténydemokrata CDU kormányozza, a közvélemény-kutatások alapján pedig valószínűsíthető, hogy ismét ebből a két pártból fog összeállni a koalíciós kormány.
 

A legutóbbi felmérések szerint az SPD 28, az Angela Merkel vezette CDU és a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) pedig egyaránt 22-22 százalékot szerezhet.

Frissítés: az urnák lezárása után kijöttek a legfrissebb prognózisok is. Ezek alapján az SPD 30,5 százalékot, az AfD 21-et, a CDU pedig 19 százalékot szerezhet.

Az AfD először kerülhet be a schwerini törvényhozásba, de ami még ennél is jelentősebb, hogy a 2013-ban alapított párt akár a CDU előtt is végezhet, ami az AfD-nek hatalmas diadal, míg Merkel pártjának igencsak kellemetlen pofon lenne.

A szavazás 18 órakor ért véget, de a voksok megszámlálása várhatóan a késő esti órákig is eltarthat. Az 1,6 millió fős tartomány az egyik legfejletlenebbnek számít Németországban.

(Focus, DWN)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére