Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sztálinhoz hasonlította magát a venezuelai elnök

Tóth Dalma

2017.09.18. 09:28

Maduro elismerte, hogy vannak közös vonásai a kommunista diktátorral.
CARACAS, 9:28

Maduro elismerte, hogy vannak közös vonásai a kommunista diktátorral.

Washington már többször nevezte diktátornak Madurót, aki egy vasárnapi tévéinterjújában elismerte, hogy valóban hasonlít Sztálinra.

 Vannak a világon olyanok, akik karibi Sztálinnak neveznek engem. Én pedig hasonlítok rá. Vessenek egy pillantást a profilomra"

– jegyezte meg Maduro. Hozzátette, hogy szerinte az őt bíráló külföldi vezetők a saját országaikban nála keményebb módszerekhez folyamodnak.

Nicolás Maduro venezuelai elnök szerint az elmúlt másfél évben több tucatszor tárgyaltak egymással a kormány és az ellenzék képviselői, hiába tagadja ezt az ellenzék. Hozzátette, hogy még az amerikai külügyminisztérium is "tárgyalásnak" nevezte a Santo Domingóban múlt csütörtökön és pénteken lezajlott megbeszéléseket – írja az MTI.

Az ellenzék szerint a lezajlott két találkozó "nem volt sem tárgyalás, sem párbeszéd", s csupán felvázolták a jövőbeni tárgyalások feltételeit. Maduro ellenben azt állította, hogy a régóta tartó párbeszéd közelebb hozta az ellenzéket és a kormányt, és hamarosan megszülethet a belpolitikai válságból kivezető megegyezés a két tábor között.

A Demokratikus Egység Kerekasztala (MUD) nevű ellenzéki pártszövetség azt követeli Madurótól, hogy adjon biztosítékokat a 2018 végén esedékes elnökválasztás megtartására, engedjen szabadon 590 politikai foglyot, tartsa tiszteletben a parlamentet és jogköreit, és függessze fel a népszerű ellenzékieket sújtó szankciókat, hogy azok indulhassanak a választásokon.

Venezuela az ország történek legsúlyosabb politikai, gazdasági és társadalmi válságát éli. A hatalmas olajkészletekkel rendelkező, de szinte semmi mást nem exportáló ország gazdasága az olaj árának esése miatt gyakorlatilag összeomlott, az ellenzék pedig elsöprő többséget szerzett a parlamentben a legutóbbi választásokon. Ennek ellenére az elnök és a hozzá hű igazságszolgáltatás fokozatosan szinte teljesen megvonta a népképviselet minden jogkörét, augusztusban pedig úgynevezett alkotmányozó nemzetgyűlést választottak, amelyet a nemzetközi közösség jelentős része a választás körüli visszásságok miatt nem ismer el legitim testületnek. Az ellenzék pedig népszavazást szervezett, amelyen a 7,6 millió résztvevő 98 százaléka a nemzetgyűlés összehívása ellen foglalt állást. Április óta folyamatosak az utcai tüntetések a dél-amerikai országban, ezekben eddig legalább 125-en vesztették életüket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére