Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szudáni bevándorló volt a londoni terrortámadás végrehajtója

Bokor Gábor

2018.08.15. 09:41

Szerdára derült ki, hogy a tegnapi londoni terrortámadás végrehajtója egy szudáni bevándorló, bizonyos Salih Khater volt. Sajtóinformációk szerint a férfi Birminghamben telepedett le, több órát autózott a fõvárosba, hogy végrehajtsa a támadást, amelyben szerencsére senki sem halt meg.

Kicsivel több mint egy nappal a londoni terrortámadás után egyre több és több információ szivárog ki arról, ki és milyen indíttatásból követte el a kedd reggeli merényletet. Kiderült, hogy a hivatalosan is terrortámadásnak nyilvánított akciót a 29 éves Salih Khater nevű szudáni bevándorló követte el. 

A férfi órákon át autózott, hogy felmérje a terepet, hol tudja a legnagyobb pusztítást végrehajtani. Végül a brit parlamentnél, a Westminster negyedben hajtott fel a járdára, ahol több biciklist és járókelőt elgázolt. Végül a legutóbbi terrortámadás óta – amikor a Khalid Masood nevű radikális iszlamista felhajtott autójával a járdára három ártatlan ember halálát okozva, majd a parlamentnél megölt egy rendőrt is – felépített betonoszlopoknak csapódott. 

Úgy tudni, hogy a szudáni terrorista két hónappal ezelőtt vette azt a Ford Fiestát, amivel végrehajtotta a terrortámadást. A hatóságok kiderítették a férfiról, hogy a brit iparvárosban, Birminghamben, egy rossz állapotú lakásban egy internetkávézó felett élt. A lakás a Sparkhill negyedben volt, amit terrorkeltetőnek is hívnak, ugyanis több terrortámadást is itt terveztek meg. 

A hatóságok bejelentették, hogy a férfi az éjszaka során autózott a fővárosba, egész éjjel az utcákat rótta, csak arra várt, hogy egy nagyobb tömegbe botoljon, hogy végrehajtsa a gázolásos merényletet. Reggel fél nyolc után pár perccel, körülbelül 60-nal hajtott a gyalogosok közé. 

Mivel a környéken rengeteg a rendőr, azonnal körbevették az autót és kirángatták a sofőrt a füstölgő autóból és a szudáni férfit egyből meg is bilincselték. Kisebb csoda, hogy senki nem halt meg a merényletben, hiszen a csúcsforgalomban követte el a férfi a támadást és legalább 15 biciklisen átgázolt. Egy nő kivételével mindenki könnyebb sérüléseket szerzett. 

Bár a rendőrök megpróbálták kihallgatni, a férfi egy szót sem szólt, mióta elkapták. A brit terrorelhárítás kedden délután ismertette, hogy nem ismerték a merénylet előtt a szudáni bevándorlót, nem volt rajta a gyanús személyek listáján. 

Egyszer csak hangos sikoltozásokra lettem figyelmes, mikor hátrafordultam, csak akkor láttam meg, hogy egy autó nagy sebességgel a járdára felhajtva megy át a vele szemben haladó gyalogosokon és bicikliseken"

– mondta az egyik szemtanú. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére