Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szydlo: ne egy családi fényképezkedésre korlátozódjon a pozsonyi EU-csúcs

Sümeghi Lóránt

2016.09.08. 12:10

Ne csak egy családi fényképezkedésre korlátozódjon a szeptember 16-i pozsonyi informális EU-csúcs, hanem kezdõdjön vita az Európai Unió reformjáról - jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfõ egy csütörtökön megjelent interjúban.
VARSÓ, 12:10

Ne csak egy családi fényképezkedésre korlátozódjon a szeptember 16-i pozsonyi informális EU-csúcs, hanem kezdődjön vita az Európai Unió reformjáról – jelentette ki Beata Szydlo lengyel kormányfő egy csütörtökön megjelent interjúban. 

Szydlo a lengyel PAP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a pozsonyi csúcs előkészítésének jegyében hamarosan Varsóba is ellátogat, ahol a kormányfő megkérdezheti tőle, hogy mi a forgatókönyve a pozsonyi csúcsnak, mit akarnak ott elérni. Elmondása szerint azonban aggasztó értesülésekről hallott, miszerint a csúcs csupán egy olyan találkozó lesz, ahol semmilyen döntés nem születik majd:

összeülünk, beszélgetünk és elutazunk. Úgy tűnik, hogy megpróbálják majd a problémákat a szőnyeg alá söpörni. A jó hangulat és egy családi fotó nem oldja meg a az EU gondjait." 

A lengyel kormányfő hozzátette, hogy meg fogja mondani Donald Tusknak, hogy most kell bátornak lenni, és beszélni kell az EU reformjáról.

 "A legutóbbi németországi (tartományi) választások megmutatták, hogy az Európa-ellenes hangulat nem tréfadolog, hogy ez a hangulat egyre erősebb más tagországokban is. Ha Donald Tusk magára akarja vállalni a felelősséget az Európai Unió széteséséért, akkor persze befejezhetjük a találkozót szép fotókkal, de mi, felelős politikusok, különösen a visegrádi csoportban, a reformokról akarunk beszélni" – mondta.

Angela Merkel német kancellár augusztus végén úgy értékelte, hogy a pozsonyi csúcs nem egy döntéseket elfogadó találkozó lesz, hanem inkább egy olyan találkozó, amelyen egy menetrendet határoznak meg. Napirendjén szerepel egyebek között az európai gazdaság megerősítése a Brexitet követően, az EU belső és külső biztonsága, valamint a migrációs politika.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére