Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Teherán elítéli az iráni drónok állítólagos ukrajnai felhasználásának ENSZ-vizsgálatára irányuló felhívást

888.hu

2022.10.22. 14:13

Teherán szombaton határozottan elítélte Franciaország, Németország és Nagy-Britannia felhívását, hogy az ENSZ indítson vizsgálatot, valóban használt-e Oroszország iráni gyártmányú drónokat ukrajnai hadműveletei során.

Nasszer Kanáni iráni külügyminisztériumi szóvivő kijelentette: az E-3 csoporthoz tartozó országok pénteki felhívása „hamis és alaptalan”, Teherán „határozottan visszautasítja és elítéli” azt.
Ukrajna szerint Oroszország Sahíd-136 típusú, iráni gyártmányú támadó drónokat használt, amelyek célba éréskor felrobbannak.
Teherán tagadja, hogy ilyen drónokat juttatott volna Oroszországnak, Moszkva pedig azt, hogy iráni gyártású drónokat használt volna ukrajnai hadműveletei során.

„Az Iráni Iszlám Köztársaság kormánya az ország nemzeti érdekeinek védelme és a nemes iráni nép jogainak biztosítása érdekében fenntartja magának a jogot, hogy mindenfajta felelőtlen akcióra válaszoljon”

– fogalmazott az iráni külügyminisztérium szóvivője a tárca honlapján megjelent közlemény szerint.

„Nem fogunk habozni megvédeni az iráni nép érdekeit”

– tette hozzá Nasszer Kanáni, további részletek említése nélkül.
A Franciaország, Németország és Nagy-Britannia ENSZ-nagykövetei által aláírt levélben a három európai ország támogatta Ukrajna hétfői kérését az ENSZ-vizsgálattal kapcsolatban. Az E-3 csoport érvelése szerint a drónok használata megsértette az ENSZ Biztonsági Tanácsa 2231-es számú határozatában foglaltakat, amely elismerte az Iránnal 2015-ben megkötött nukleáris megállapodást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére