Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Theresa May és északír szövetségese a legfontosabb kérdésekben egyetértésre jutott

888.hu

2017.06.15. 18:58

A DUP és a konzervatívok egyetértenek a fõbb kérdésekben, beleértve a Brexittel kapcsolatos célokat is. Az új kormány szerdán alakul meg, amikor a királynõ is "áldását adja" rá.
LONDON, 18:58

A DUP és a konzervatívok egyetértenek a főbb kérdésekben, beleértve a Brexittel kapcsolatos célokat is. Az új kormány szerdán alakul meg, amikor a királynő is "áldását adja" rá.

Várhatóan június 19-én II. Erzsébet brit királynő jóváhagyja a kormányprogramot, valamint ezen a napon vélhetően megkezdődnek a Brexit-tárgyalások is.

A tárgyalások pontos kezdésének időpontját David Davis Brexit-miniszter még nem árulta el az újságírók kérdésére, a találgatásokat pedig nem erősítette meg.

Andrea Leadsom, a brit parlament házelnöke bejelentette, hogy az alakulóülés június 21-én kezdődhet meg.

Egy, a konzervatív pártból érkező információ szerint a kormánypárt és a DUP minden fontosabb dologban megállapodott. Ez természetesen a Brexitre is vonatkozik, így vélhetően minden akadály elhárult a hamarosan esedékes EU - Egyesült-Királyság közti Brexit-tárgyalások megkezdése elől. Mint már korábban írtuk, az északír DUP a parlamentben ellenzékből, azaz kívülről támogatja a May vezette konzervatív kormányt.

Nyilatkozatában Andrea Leadsom azt mondta, hogy:

A kormány és a Buckingham-palota közösen elfogadta, hogy az alakuló ülés június 21-én lesz."

A meg nem nevezett konzervatív párti forrás szerint a párbeszéd folyamatos és stabil a pártok között, és a DUP a fő kérdésekben támogatja a konzervatív pártot. Ilyen ügyek például a Skócia, Anglia, Észak-Írország, Wales uniójának témái, a terrorizmus kérdése és a Brexit.

Update, 20:22:

David Davis Brexit miniszter bejelentette, hogy a Brexit tárgyalások hétfőn elkezdődnek. A képviselők a ma kiadott közös közleményben azt mondták, hogy:

Michel Barnier, az Európai Bizottság megbízott vezető tárgyalója és David Davis, a brit Brexit miniszter, a mai napon megállapodott az 50. cikkely életbelépéséről, így hétfőn megkezdődhetnek a tárgyalások.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére