Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Theresa May és északír szövetségese a legfontosabb kérdésekben egyetértésre jutott

888.hu

2017.06.15. 18:58

A DUP és a konzervatívok egyetértenek a fõbb kérdésekben, beleértve a Brexittel kapcsolatos célokat is. Az új kormány szerdán alakul meg, amikor a királynõ is "áldását adja" rá.
LONDON, 18:58

A DUP és a konzervatívok egyetértenek a főbb kérdésekben, beleértve a Brexittel kapcsolatos célokat is. Az új kormány szerdán alakul meg, amikor a királynő is "áldását adja" rá.

Várhatóan június 19-én II. Erzsébet brit királynő jóváhagyja a kormányprogramot, valamint ezen a napon vélhetően megkezdődnek a Brexit-tárgyalások is.

A tárgyalások pontos kezdésének időpontját David Davis Brexit-miniszter még nem árulta el az újságírók kérdésére, a találgatásokat pedig nem erősítette meg.

Andrea Leadsom, a brit parlament házelnöke bejelentette, hogy az alakulóülés június 21-én kezdődhet meg.

Egy, a konzervatív pártból érkező információ szerint a kormánypárt és a DUP minden fontosabb dologban megállapodott. Ez természetesen a Brexitre is vonatkozik, így vélhetően minden akadály elhárult a hamarosan esedékes EU - Egyesült-Királyság közti Brexit-tárgyalások megkezdése elől. Mint már korábban írtuk, az északír DUP a parlamentben ellenzékből, azaz kívülről támogatja a May vezette konzervatív kormányt.

Nyilatkozatában Andrea Leadsom azt mondta, hogy:

A kormány és a Buckingham-palota közösen elfogadta, hogy az alakuló ülés június 21-én lesz."

A meg nem nevezett konzervatív párti forrás szerint a párbeszéd folyamatos és stabil a pártok között, és a DUP a fő kérdésekben támogatja a konzervatív pártot. Ilyen ügyek például a Skócia, Anglia, Észak-Írország, Wales uniójának témái, a terrorizmus kérdése és a Brexit.

Update, 20:22:

David Davis Brexit miniszter bejelentette, hogy a Brexit tárgyalások hétfőn elkezdődnek. A képviselők a ma kiadott közös közleményben azt mondták, hogy:

Michel Barnier, az Európai Bizottság megbízott vezető tárgyalója és David Davis, a brit Brexit miniszter, a mai napon megállapodott az 50. cikkely életbelépéséről, így hétfőn megkezdődhetnek a tárgyalások.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére