Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Titkos megállapodás volt az amerikaiak és a tálibok között

888.hu

2021.09.01. 16:40

Az amerikai hadsereg a tálibokkal titkos megállapodást kötött, amelynek értelmében a szélsőségesek csoportokban a kabuli repülőtér bejáratához kísérték az országot elhagyni akaró amerikai állampolgárokat – jelentette szerdán a Pentagon illetékeseire hivatkozva a CNN amerikai hírcsatorna.

 

A CNN egyik forrása azt is elárulta, hogy a hadsereg titkos bejáratot alakított ki a repülőtéren, és „telefonos ügyfélszolgálatot” létesített az evakuálásra váró amerikaiak útbaigazítására. A csatorna egyik forrása szerint a megállapodás „csodásan működött”,

a kimenekítést nem hivatalosan segítő amerikaiak szerint viszont adódtak problémák, különösen a művelet elején, mert a tálibok több amerikai állampolgárt, illetve letelepedési engedéllyel rendelkező helyit nem engedtek át a repülőtérre.

A megállapodás értelmében a kimenekítendőknek gyülekezőpontokon kellett megjelenniük, ahol a tálibok ellenőrizték az irataikat, majd a repülőtérre kísérték őket, ahol az amerikai katonák beengedték az embereket.

A CNN-nek többen is azt mondták, értetlenül fogadták, hogy a tálibok biztonságos elvonulást biztosítanak, és többször is visszakérdeztek, hogy jól értik-e az utasításokat.

A CNN forrásai nevük elhallgatását kérték, és elmondták, hogy a megállapodás azért volt titkos, mert az amerikai fél nem tudta biztosan, hogy a tálibok hogyan reagálnának, ha kiderülne, másrészt a csoportokban mozgatott amerikaiak csábító célpontot jelentettek volna az Iszlám Államnak és a hozzá hasonló terrorszervezeteknek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére