Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Titkos tárgyalást folytatott Soros és Juncker

Bertha László

2017.04.27. 16:04

Soros György amerikai milliárdos az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel találkozott csütörtökön Brüsszelben, hogy Orbán Viktor és Magyarország ellen uszítson. A találkozót felettébb furcsa titokzatosság övezte.
BRÜSSZEL, 16:04

Soros György amerikai milliárdos az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel találkozott csütörtökön Brüsszelben, hogy Orbán Viktor és Magyarország ellen uszítson. A találkozót felettébb furcsa titokzatosság övezte.

A Brüsszelben tartózkodó tudósítónk számolt be arról, hogy Soros és Juncker találkozóját meglehetősen nagy titokzatosság övezte, ugyanis nem engedték meg például sem a 888.hu, sem a PestiSrácok számára, hogy fotót készítsen a kézfogásról (még a folyosót is elkerítették). Magyarországról egyedül az RTL Klub lehetett jelen, ami nem éppen szokványos.

A két fél találkozójáról mindössze Margarítisz Szkínász, a Bizottság vezető szóvivője beszélt az újságírók által feltett kérdések kapcsán, mely párhuzamosan zajlott a Soros-Juncker találkozóval. Szkínász szerint Soros György látogatása „nem befolyásolhatja” az Európai Bizottság döntéseit a magyar felsőoktatási törvénnyel vagy a migrációs válság kérdésével kapcsolatban.

A szóvivő a tárgyalás kapcsán azt közölte, hogy annak középpontjában a Soros-egyetem és az ukrajnai helyzet áll. Margarítisz Szkínász azt is elmondta, hogy semmi meglepő nincs a találkozóban, mivel az illegális migrációt támogató Soros György és Jean-Claude Juncker már több mint 20 éve ismerik egymást, baráti kapcsolatban állnak. Ez azonban nem ad magyarázatot arra, hogy mégis milyen okból hívták meg egy hivatalos tárgyalásra.

A BruxInfo névtelen brüsszeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy

Juncker örömmel vette Soros Györgynek a Bizottság álláspontjához nyújtott támogatását”

Soros Györgynek természetesen a találkozót követően sem lehetett kérdéseket feltenni, HJGY kollégánk jóvoltából megtudhattuk, hogy Sorost gyakorlatilag egyből „kimenekítették”.

Az Európai Bizottság honlapján elérhető videóból azonban láthatjuk, hogy tényleg szoros barátság lehet Soros és Juncker között, utóbbi például puszival fogadta tárgyalópartnerét. További érdekesség, hogy a felvétel tanúsága szerint a tárgyaláson részt vett Soros György egyik fia, Alexander Soros is, aki kiváló utódja lehet apja politikai örökségének.

Alexander Soros többek között vezető szerepet tölt be az Open Society Foundationsben, saját alapítvánnyal is rendelkezik (Alexander Soros Foundation), emellett alapítója a Jewish Action nevű szervezetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére