Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tízből hat francia szerint az országban túl sok a bevándorló

888.hu

2022.06.26. 17:45

Egy e héten közzétett felmérés szerint a francia lakosság 65 százaléka úgy véli, hogy az országba túl sok bevándorló érkezett.

 

A CSA Intézet által végzett felmérésből kiderült, hogy a franciák 65 százaléka szerint az országba túl sok bevándorló érkezett, míg egy kisebbség azt állítja, hogy Franciaországba nem érkezett elég bevándorló. Életkor szerinti bontásban csak a 18–24 évesek körében 60 százalék gondolja úgy, hogy Franciaországban nem volt elég bevándorlás,

míg az 50–64 évesek 72 százaléka szerint Franciaországban túl sok a bevándorlás

– írja a CNews, a felmérést szponzoráló műsorszolgáltató.

 

Politikailag a jobboldaliak sokkal jobban aggódnak a bevándorlás miatt, mint a baloldali pártok, azonban a szélsőbaloldali La France Insoumise párt támogatói között csak 51 százalék mondta azt, hogy nem érkezett elég bevándorló Franciaországba, míg más baloldali pártok körében ez az arány sokkal magasabb volt. A bevándorlással kapcsolatos aggodalmak szerepet játszhattak a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (RN) hatalmas győzelmében a múlt hétvégi parlamenti választásokon, mivel Le Pen asszony ezzel a kérdéssel kampányolt, és korábban népszavazást ígért a bevándorlásról a francia elnökválasztási kampánya során.

 

Az RN választási teljesítménye, amely a 2017-ben megszerzett nyolc mandátumot múlt vasárnap 89 mandátumra változtatta,

Le Pen pártját a francia parlament meghatározó szereplőjévé tette, mivel Emmanuel Macron elnök tömbje nem tudott többséget szerezni. Le Pen azóta bejelentette, hogy lemond pártja elnöki tisztségéről, hogy a parlamenti frakciójának vezetésére összpontosíthasson, amely valószínűleg a legnagyobb lesz Macron tömbje után – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére