Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több amerikai államban felszólították a közösségi oldalakat az oltásellenes álhírek eltávolítására

888.hu

2021.03.25. 10:00

Tizenkét amerikai állam főügyésze levélben szólította fel a Facebook és a Twitter vezérigazgatóját, hogy határozottabban lépjen fel a koronavírus elleni védőoltásokról a világhálón keringő álhírekkel szemben.

 

„Mivel az oltásellenesek az önök platformjait használják, önöknek kell fellépniük a koronavírus-vakcinákról szóló álhírekkel szemben” – vélekedtek a demokrata párti államügyészek.
Az aláírók szerint

az álhírek amerikaiak millióinak egészségére és jólétére jelentenek „közvetlen fenyegetést”, egyúttal lassíthatják az újranyitást és a gazdasági fellendülést.

A politikusok idéztek egy nem régi tanulmányt, amely szerint

az oltásellenes fiókok több mint 59 millió követővel rendelkeznek a Twitteren, a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on.

A levelet órákkal azelőtt hozták nyilvánosságra, hogy az amerikai képviselőház albizottsága előtt nyilatkozik Jack Dorsey, a Twitter, Mark Zuckerberg, a Facebook és Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója arról, hogy cégeik milyen mértékben lépnek fel az álhírek és a szélsőséges politikai tartalmak terjesztésével szemben.
A Facebook február elején elkötelezte magát, hogy ellenőrzi a koronavírus-járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos mindennemű információt, letiltva mindent, amit az egészségügyi hatóságok megcáfoltak. Így nem engedélyezettek azok a hozzászólások, amelyek megkérdőjelezik a védőoltások hatékonyságát, illetve azt állítják, hogy azok veszélyesebbek magánál a Covid-19 betegségnél, vagy hogy mérgezők, és autizmust okoznak.
A Twitter március elején közölte, hogy figyelmeztetéssel lát el minden olyan bejegyzést, amely félrevezető információt tartalmaz a vakcinákkal és a Covid-19-cel kapcsolatban, a rendkívül félrevezető tartalmakat pedig törli.

Az államügyészek mindazonáltal úgy vélik, hogy a két cég közül egyik sem tesz eleget, s hogy a vakcinákkal kapcsolatos félretájékoztatás továbbra is túlzott mértékben jelen van a közösségi oldalakon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére