Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer állást szüntet meg a Twitternél Elon Musk

888.hu / MTI

2022.11.05. 12:00

Péntek este kapták kézhez a munkaviszonyuk megszüntetéséről szóló értesítést a Twitter mikroblogplatform munkavállalói. Sajtóbeszámolók szerint a globálisan 7,5 ezer embert foglalkoztató cég dolgozóinak a felétől is megválhat az cég új tulajdonosa, Elon Musk.

 

A milliárdos amerikai üzletember a hét elején vette át a társaság vezetését és egyszemélyben látja el a cég teljes igazgatását, miután a 44 milliárd dolláros adásvétel lezárultával felmondott a cég vezetőinek és az igazgatóság tagjainak.

A cég csütörtökön e-mailben értesítette a munkavállalókat a leépítésről, amelytől a cég pénzügyi működésének helyreállítását várják. Az értesítésben az is szerepelt, hogy a cég irodáit átmenetileg bezárják.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a kaliforniai cég vezetése nem tájékoztatta az állam munkaügyi hivatalát a csoportos elbocsátásról, amely minden 500 főnél nagyobb leépítés esetén kötelező.

A Twitter adásvételének lezárulását követően számos cég függesztette fel hirdetési tevékenységét, köztük olyan nagy márkák, mint a General Motors, a General Mills vagy a Volkswagen csoport vállalatai a céget övező zavaros helyzetre való hivatkozással, amely állításuk szerint negatívan hathat a megítélésükre.
Pénteken egy Twitter üzenetében Musk „aktivista csoportokat” vádolt meg azzal, hogy nyomást alatt tartják hirdetőket, hogy hagyják el a közösségi médiaóriást, és ez okozza a bevételek visszaesését.

 

Az üzletember szerint ezek a csoportok – akiket nem nevezett néven – a szólásszabadságot támadják, amikor a Twitter moderációs gyakorlatában tervezett változások ellen lépnek fel.

Musk korábbi közlése szerint a Twitternek a szólásszabadság zászlóshajójává kell válnia, bírálói szerint azonban ez teret adna a platformon a gyűlöletbeszédnek.

Az elektromos autókat gyártó Tesla és a SpaceX űripari vállalat tulajdonosa korábban azt is jelezte, hogy lehetővé tenné Donald Trump korábbi amerikai elnök visszatérését a közösségi médiaplatformra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére