Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz titkos NATO-dokumentum szivároghatott ki Portugáliában

888.hu / MTI

2022.09.09. 08:00

Kibertámadás érte a portugál hadsereg vezérkari főnökségét és a katonai hírszerzést, aminek következtében több száz titkos, a NATO-tól származó dokumentum került ki a darkwebre – jelentette csütörtökön a Diario de Noticias portugál internetes újság.

 

A portálnak névtelenül nyilatkozó forrás szerint ilyen jellegű dokumentumok felkutatására programozott számítógépes botok hajthattak végre észrevehetetlen támadást hosszú időn keresztül. A Diario de Noticias úgy tudja, hogy az amerikai hírszerzés figyelt fel a támadásra, és az Egyesült Államok lisszaboni nagykövetségén keresztül értesítették a portugál hatóságokat tavaly augusztusban.

 

A portugál kiberbiztonsági hatóság vizsgálata során azt állapította meg, hogy a vezérkari főnök, a katonai hírszerzés és a védelmi minisztérium egyik osztálya volt a támadás célpontja.

A hírportál érdeklődésére a portugál kormány nem erősítette meg és nem is cáfolta az ellopott titkos dokumentumokról szóló híreket. Közleményében António Costa kormányfő azt hangoztatta, hogy minden olyan esetben, amikor támadás gyanúja merül fel, alaposan kivizsgálják az ügyet, és a kormány lépéseket tesz a kiberbiztonság erősítésére.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére